Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 2 november 2022
11:00
UKK - Sal C
  • Övrigt

The Substitute

Alexandra Daisy Ginbergs verk The Substitute utforskar en paradox: vår önskan att skapa nya livsformer samtidigt som vi försummar de redan existerande.

Den 20 mars 2018 dog den sista vita noshörningshannen (Ceratotherium simum cottoni). Mänskligheten sörjde för ett ögonblick en art som förlorat slaget mot de inbillade livsförhöjande egenskaperna hos det egna hornet. Vi tröstade oss med att arten kanske kunde återskapas med hjälp av bioteknik? Men, om det var möjligt, skulle mänskligheten skydda en återuppstånden noshörning? När man tidigare eliminerat allihop? Och skulle en återskapad noshörning verkligen vara på riktigt?

I The Substitute återföds den vita noshörningen som en fem meter bred projektion som blir mer och mer verklig genom ett AI som ”lär” den att förstå sin omgivning och dess gränser.

Av Alexandra Daisy Ginsberg
Videoinstallation (projektor och screen)

Installationen är en del av Otherworldly – se det fullständiga programmet här.

Datum & tid

Från 2 november 2022 11:00 till 6 november 2022 18:30

Biljettpris

Biljetter till Otherworldly säljs som 1-, 2- eller 3-dagarspass och kostar 400, 720 respektive 900 kr, med reducerat pris för Student/Ungdom och medlemmar i Musikens Hus Vänner. Biljetterna ger tillträde till samtliga programpunkter under respektive dag.

Biljetter till  konstverken Air Loom och Substitute säljs med olika entrétider 2-6 nov.
Det betyder att du behöver passera entrén under den köpta tiden. I entréavgiften ingår båda konstverken.

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress

Information