Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 8 januari 2022
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Till Hasse & Tage

Upplev Hasse och Tages humor, musik och sånger i denna hyllningsföreställning med nära och personliga kopplingar till Hasse och Tage själva.

Till Hasse & Tage 8 maj 2021 flyttas till 8 januari 2022

Mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens fortsatta rekommendation att begränsa allmänna sammankomster och offentliga tillställningar kommer Till Hasse & Tage 8 maj 2021 att flyttas. Nytt datum är 8 januari 2022. Samma konserttid, d.v.s. 19.00

Behåll din biljett – den gäller även det nya datumet!

Återköp
Kan du inte utnyttja biljetten det nya datumet? Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa snabel-a ukk punkt sesenast 15 april 2021 för hjälp med återköp. Observera att biljettkassan för närvarande har stängt och svarar endast per telefon och mejl.

För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och mobilnummer vid mailkontakt. Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt återköpsvillkor.

Information
Du ansvarar själv för att kontrollera eventuella förändringar kring ditt evenemang. Håll dig informerad via ukk.se, e-post och sms – håll utkik i inkorgen. Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.
ukk.se/covid-19hittar du svar på de vanligaste frågorna

_____________________________________________________
Hasse Alfredsson och Tage Danielsson har fått oss att skratta, gråta och se omvärlden med nya ögon sedan de startade sitt samarbete på Radiotjänst på 1950-talet. Under drygt 30 år skapade de en oförglömlig nationalskatt av texter, sånger, revyer och filmer. Föreställningen ”Till Hasse & Tage” är en varm, personlig och underhållande kärleksförklaring till radarparet.

Carl Bagge har samlat Grynet Molvig, Fredrik Lycke och Stockholm Voices för att ta sig ann denna guldgruva av underfundiga och tänkvärda texter. Lika aktuella nu som då. Ensemblen bjuder på musik och sång, i arrangemang av kapellmästarna Bagge och Ekdahl. Under denna unika hyllningsföreställning kommer publiken att få uppleva Hasse och Tages humor, musik och sånger samt de klokheterna som bara de kunde formulera. ”Till Hasse & Tage” är en kulturupplevelse som klingar av tidlös kvalitet och som dessutom har en nerv av nära och personliga kopplingar till komikerduon.

”Till Hasse & Tage” är en föreställning som inte bara vänder sig till dem som minns stordåden Gröna Hund, Gula Hund, Svea Hund, Under Dubbelgöken och andra revyer eller som är gamla nog att komma ihåg när filmen Att angöra en brygga fyllde biografsalongerna då det begav sig. Hasse och Tage har ju även upptäckts av flera nya generationer efter dem! Ingen kan uttrycka det bättre än Hans Alfredsson själv: ” – Du, som säkert är mycket ung, kan ju tala med din mamma eller pappa om hur det var på den tiden då de höll på att trilla av stolen när de såg revyerna vi gjorde, Tage och jag”.

Medverkande:
Grynet Molvig har funnits med i Hasse & Tages värld sedan hennes medverkan i Spader Madam på Oscarsteatern 1969. Senare spelade hon i filmerna Mannen som slutade röka och Sopor. Grynet har även tagit sig ann ”Lilla Gumman som gnor” som hon sjöng på Berns när det begav sig, då hon hoppade in när Monica Zetterlund blev sjuk. Att hon nu åter knyter sina högst personliga band till dessa låtar ger oss en direkt länk till Hasse och Tage.
Fredrik Lycke har en lång historia på svenska teaterscener. Han tolkade Hasse och Tage i Donna Juanita i regi av Johanna Garpe för några år sedan – En musikal med låtar ur Hasse och Tages låtskatt på Stockholms Stadsteaters Stora Scen, där även Carl Bagge var kapellmästare.

Sånggruppen Stockholm Voices bidrar med skön stämsång i samma anda som Gals and Pals gjorde i Hasse & Tages revyer.
”Till Hasse & Tage” är producerat av Amusement AB i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress

Datum & tid

8 januari 2022 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 20 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 495 kr (inkl. serviceavgift)

Student: 380 kr (inkl. serviceavgift)

Musikens Hus Vänner: 380 kr (inkl. serviceavgift)

Arrangör
Amusement AB i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Grynet Molvig, Fredrik Lycke, Stockholm Voices, Ekdal & Bagge Big Band

Information