Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 11 november 2023
19:00
UKK - Sal B - Numrerad sittplats
  • Musik

Tonbruket

Den fyrfaldigt grammisbelönade supergruppen med några av Sveriges just nu mest intressanta musiker kommer till UKK i november!

Lyssna på nya skivan ”Light Wood, Dark Strings” längre ned på sidan.

Att kollektivet skulle vara större än summan av dess individuella delar passar utomordentligt väl för att beskriva Tonbruket. Musikaliteten hos bandmedlemmarna ligger redan som det är på en hög nivå. I mötet med varandra skapas något större, en egen ljudvärld som trotsar genrebeskrivningar och som bäst och enklast bara beskrivs som just, Tonbruket.

Tonbruket består av Dan Berglund på bas (E.S.T., Rymden), Martin Hederos på klaviatur och fiol (The Soundtrack of Our Lives, Hederosgruppen), Johan Lindström på gitarr och pedal steel (Johan Lindström Septett, Rebecka Törnqvist, Elvis Costello) och Andreas Werliin på trummor (Wildbirds & Peacedrums, Fire!). Vid flera tillfällen har Tonbruket agerat backup-band åt Ane Brun, både på skiva och på scen.

Gruppen släppte sin debutskiva 2010 och har vunnit flertalet svenska grammisar för sina album. Tonbruket har även skrivit musik till teater så som ”Mannen utan minne” och ”Undertiden” som satts upp på Dramaten.

Datum & tid

11 november 2023 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 295 kr
Student/ungdom: 220 kr
MHV: 220 kr

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Dan Berglund, Johan Lindström, Martin Hederos, Andreas Werliin

Information