Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 4 april 2020
18:00
UKK - Stora salen

FLYTTAD: Uppsala Blåsmusikfestival

Uppsala Blåsmusikfestival 4 april 2020 flyttas till 18 april 2021

Nytt datum för Uppsala Blåsmusikfestival är 18/4 2021

Uppsala Blåsmusikfestival som skulle ägt rum 4 april 2020 flyttades mot bakgrund av den senaste tidens utveckling kring coronavirus/covid-19. Vi har nu glädjen att meddela att vi, tillsammans med Uppsala Blåsarsymfoniker, har hittat ett nytt datum. Det nya datumet är satt till 18/4 2021.

Behåll din biljett – den gäller även det nya datumet!

Återköp
Kan du inte utnyttja biljetten det nya datumet? Kontakta UKK på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa@ukk.se senast 6 juni för hjälp med återköp. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och mobilnummer vid kontakt. Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman, men inte det som kallas serviceavgift. Denna avgift täcker delar av den administration och det arbete som görs av vår biljettpersonal.

Information
Skulle informationen om föreställningen ändras kommer du att informeras via e-post – håll därför utkik i inkorgen. Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.
Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.

På http://ukk.se/covid-19 hittar du svar på de vanligaste frågorna.

_____________________________________________________________________________________

Premiär för Uppsala Blåsmusikfestival! Dagen inleds med invigning och medverkan av Linnékvintetten och fylls sedan av konserter från de olika deltagande orkestrarna. På kvällen avslutas festivalen med en sprakande festivalkonsert med Uppsala Blåsarsymfoniker och Arméns Musikkår.

För första gången anordnas Uppsala Blåsmusikfestival – en festival som kommer att sjuda av blåsmusik, kreativa möten och spelglädje! Festivalen bjuder möjlighet att lyssna på blåsmusik i olika tappningar, från den lilla ensemblen till den fullstora orkestern. Under en hel dag kommer flera orkestrar från Uppsalas rika musikliv samlas tillsammans med några av de främsta ensemblerna i Mellansverige. Kom och inspireras av en smittande spelglädje från både amatörer och professionella musiker!

Uppsala Blåsarsymfoniker betraktas allmänt i musikkretsar som Sveriges främsta icke-professionella blåsorkester och är sedan 20 år en del av Uppsalas rika kulturliv. Orkestern består i dag av cirka 55 musiker med olika bakgrund. Man ger minst en egen konsert per termin i Uppsala, och anlitas inte sällan av kommunen eller andra arrangörer när det behövs någon som kan blåsa rent. Inte mindre än fyra gånger har UBS vunnit SM för blåsorkestrar, och har deltagit i både VM och EM för blåsmusik. I maj 2020 är det återigen dags för orkestern att representera Sverige vid EM, denna gång i Frankrike.

Arméns musikkår (AMK) är Försvarsmaktens största orkester med 53 heltidsanställda musiker. Kåren är en del av Livgardet i Stockholm. Totalt gör AMK över 200 framträdanden varje år. Huvuduppdraget är att förse statsceremonielet med musik, till exempel vaktparader vid Stockholms slott, statsbesök, audienser, kungliga högtider och regerings-ceremonier.
Arméns Musikkår är en av landets främsta orkestrar och det är en stor glädje att få hälsa den välkommen till Uppsala Blåsmusikfestival!

Schema för dagen:

Sal B
11:00-11:30 Invigning med Linnékvintetten
11.30-12.00 Hemvärnets Musikkår Uppsala
12.15-12.45 Gamla Uppsala Symphonic Band
13.00-13.30 Volvo i Eskilstuna Musikkår
13.45-14.15 Hemvärnets Musikkår Södertörn
14.30-15.00 Uppsala Blåsorkester
15.15-15.45 Hemvärnets Musikkår Gävleborg
16.00-16.30 Västerås Stadsmusikkår

Stora Salen: Avslutningskonsert
18.00-18.45 Uppsala Blåsarsymfoniker
Paus
19.05-20.00 Arméns Musikkår

Datum & tid

4 april 2020 18:00

Längd
Cirka 8 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Festivalpass: Ger tillträde till samtliga konserter under dagen, inklusive en numrerad sittplats i Stora salen under avslutningskonserten.
Ordinarie: 220 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 170 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 170 kr (inklusive serviceavgift)

Endast avslutningskonserten:
Ordinarie: 170 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 133 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 133 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Blåsarsymfoniker i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Linnékvintetten, Hemvärnets Musikkår Uppsala, Gamla Uppsala Symphonic Band, Volvo i Eskilstuna Musikkår, Hemvärnets Musikkår Södertörn, Uppsala Blåsorkester, Hemvärnets Musikkår Gävleborg, Västerås Stadsmusikkår, Mjölby Stadsmusikkår, Uppsala Blåsarsymfoniker, Arméns Musikkår

Information