Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 21 oktober 2021
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

Uppsala Kammarorkester – Beethovens violinkonsert

Den norske dirigenten Eivind Aadland och den strålande violinisten Tobias Feldmann gör efterlängtat återbesök i Uppsala. Kvällen bjuder på violinkonsert av Beethoven och symfoni av Grieg.

Dirigent: Eivind Aadland
Solist: Tobias Feldmann, violin

Program:
Beethoven: Violinkonsert D-dur op 61
Edvard Grieg: Symfoni c-moll EG 119

En av världens mest älskade och spelade violinkonserter är Beethovens storartade violinkonsert, Uppsala Kammarorkester framför den tillsammans med violinsten Tobias Feldmann. Feldmanns karriär tog fart 2014 med framgångar i flera internationella tävlingar och han har gjort sig känd för sin strålande virtuositet, scennärvaro och känslomässiga djup. Den tyske violinisten gjorde ett bejublat framförande av Sibelius violinkonsert i Uppsala 2017.

Dirigenten Eivind Aadland gör också ett efterlängtat återbesök hos Uppsala Kammarorkester och han presenterar en sällan spelad symfoni av landsmannen, Norges nationalromantiker Edvard Grieg.

Symfonin i c-moll kom till av en tjugoårig Grieg och har en ungdomlig energi, elegans och musikalitet. Den framfördes endast styckvis under åren 1864-67, Grieg själv som var mycket självkritisk, skrev till slut på manuskriptet ”får aldrig uppföras”. Efter en livlig debatt fick ändå symfonin återfödas och framföras i sin helhet 1980.

Datum & tid

21 oktober 2021 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 195-340 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Eivind Aadland, dirigent, Tobias Feldmann, violin

Information