Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 13 september 2020
16:00
Sal B - Numrerad sittplats
  • Musik

Inställt: Uppsala Kammarsolister – Abonnemang 20/21

Kammarmusikserien i Sal B för hösten 2020 och våren 2021 ställs in.

Felaktigt utskick till abonnenter
Av misstag har det skickats ut program och abonnemangskort till Musik i Upplands abonnenter denna vecka. Musik i Uppland beklagar detta! Det är inte konsert nu på torsdag och hela abonnemanget är upplöst. Alla som har betalat sina abonnemang för denna säsong kommer under hösten att få pengarna tillbaka.

Kammarmusikserien i Sal B för hösten 2020 och våren 2021 ställs in.
Du som redan har köpt abonnemang kommer att bli kontaktad av Musik i Uppland under augusti.

Arrangören meddelar:
Bästa abonnent!
Vi är många som längtar efter säsongsstart med Uppsala Kammarorkester och Uppsala Kammarsolister. Men mer viktigt är allas vår hälsa. Med den situation som vi fortfarande befinner oss i med en risk för smitta av Covid 19 kan inte säsongsstarten inledas som planerat. Det här innebär en förändring i abonnemangsprocessen för båda våra serier.

Abonnemang betalas tillbaka
Vi vill tacka för det stora intresset som många har visat genom att, trots osäkra tider, ändå bokat abonnemang! Men vi har passerat det antal som är tillåtet, därav behöver vi dra tillbaka hela abonnemanget för säsongen 2020-2021 och det gäller för både Orkesterserien i Stora salen och Kammarmusikserien i Sal B.
Till alla er som har betalat abonnemanget sker en återbetalning på fakturabeloppet exl. serviceavgiften, inkl. vårens uteblivna konserter.

Orkester- och kammarmusiksäsongen
Uppsala Kammarorkester undersöker just nu möjligheten att anordna mindre konserter senare i höst men säljer då enbart biljetter till det publikantal som är tillåtet enligt Folkhälsomyndigheten. Om begränsningen upphävs och vi ser en möjlighet att genomföra de planerade konserterna igen så kommer lösbiljetter säljas till dessa, under den resterande säsongen 2020-2021.
Uppsala Kammarsolister kommer att genomföra de sedan tidigare planerade konserterna men med säkerställd lokal och till ett begränsat antal biljetter.

Information om ändrade konserter, inspelningar och biljetter
Information angående konserter samt inspelningar framöver kommer att finnas kontinuerligt på Musik i Upplands hemsida: www.musikiuppland.seoch via UKK samt via mejlutskick (anmäl gärna din mejladress till info@musikiuppland.se) och via Facebook.
Här meddelas också när vi kan släppa biljetter till kommande konserter vilka som vanligt kommer att säljas via UKK.
Vi ber er att ha överseende med de annorlunda processerna som vi måste ha i dessa osäkra tider.
Med vänliga hälsningar
Musik i Uppland
info@musikiuppland.se tel. 018-17 19 20

_________________________________________________________________________________________________________________________

Vi får möta musik av tonsättare vars öden har varit att fly från förtryck eller tonsättare vars kamp för frigörelse och frihet har varit en livsuppgift. Ensemblen lyfter upp och sätter ljus på vår omvärld, en tid med folk på flykt och stora frågor om miljö och makt.

Vid varje konsert hittar vi en stråkkvartett av Bela Bartók. Var och en ett mästerverk! Det är hundra år sedan kvartetterna skrevs, men trots det så känns de moderna och tidlösa. I kvartetterna finns en spänning mellan romantiken, modernismen och folkmusikaliska inslag. Bela Bartók arbetade med att samla in och teckna ner folkmusik. Han gjorde resor till landsbygden i olika länder såsom Ungern, Rumänien, Bulgarien och Turkiet. Han fann en gemenskap med bönderna, där fanns en grundläggande vilja till musikalisk ärlighet och en strävan att ge medmänniskorna det bästa möjliga i konstnärlig upplevelse. Bartóks nära kontakter med olika folks musik gav honom insikt i kulturmötets livsviktiga betydelse, särskilt gentemot fascismens snedvridna rasteorier. Och som stark motståndare till nazismen kände Bartók sig tvungen att lämna Ungern och flyttade till USA 1940.

Kammarsolistabonnemanget innehåller 6 st konserter med Uppsala Kammarsolister och en egen plats i sal B.

Konserter med datum för säsongen hösten 2020 och våren 2021 är följande:
13/9 Steg mot frihet
25/10 Innan flykten
22/11 Béla Bartók mot tredje riket
17/1 Kontraster
21/3 Sång före stormen
25/4 Mesopotamien mellan de två floderna

För mer information kring varje enskild konsert besök Musik i Upplands hemsida https://www.musikiuppland.se/konserter/abonnemang/

Datum & tid

Från 13 september 2020 16:00 till 25 april 2021 18:00

Längd
Varje konsert är ca 2 h (inklusive paus)
Biljettpris

Ordinarie abonnemang: 995 kr (inklusive serviceavgift)

Evenetuella leverans- och produktionsavgifter tillkommer

 

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarsolister: Nils-Erik Sparf, violin Klara Hellgren, violin Brusk Zanganeh, violin Ylva-Li Zilliacus, viola Per Nyström, cello

Information