Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 5 april 2024
15:00
K3/K4
  • Övrigt

Fredag: Vinprovningar – Uppsala Vin & Deli 2024

Provningssession under Uppsala Vin & Deli 2024. Separat entrébiljett till mässan krävs för deltagande.

Vinprovningar 2024

15:00 Barolo – Kungarnas vin

Presenteras av: Deliovin
Provningsledare: Stefan Demén
Plats: Sal K4 på Uppsala Konsert & Kongress

Barolo! Från Piemonte i norra Italien kommer de DOCG-klassade Barolovinerna som består av 100% av druvan Nebbiolo. Vingårdarna ligger på ett sluttande höglänt område och omges av Langhebergen. Kalkhaltig märgel, inslag av magnesium, mangan och järn i jorden ger vinerna dess karaktär. Stefans Baroloprovning har blivit ett självklart och mycket uppskattat inslag på mässan och ni är många som har njutit av Stefans härliga historier och fantastiska drycker genom åren. Nu tar Stefan sin provning till ytterligare nivåer med nya importörer, nya viner och en del riktiga höjdare.Bland annat provas Barolo Reserva 2013 från småskalig producent. Välkomna till Baroloprovning 2.0!

16:00 Introduktion till Sydafrika

Presenteras av: Gardshol Wines
Provningsledare: Magnus Gardshol
Plats: Sal K3 på Uppsala Konsert & Kongress

På denna provning kommer Ni få en introduktion till vinlandet Sydafrika och de vanligaste druvsorterna som odlas i Sydafrika.
Vinerna som Ni kommer att få prova kommer från vinregionerna Elgin, Hemel-en Aarde, Stellenbosch, Paarl. Magnus Gardshol är sommelier och driver Gardshol Wines som har fokus på att importera viner från Sydafrika.

17:00 Portugal – Alentejo

Presenteras av: Preuss Wine
Provningsledare: Gunnar Preuss
Plats: Sal K4 på Uppsala Konsert & Kongress

En exklusiv provning med två av Alentejos bästa producenter.
Cartuxa, producenten som ger tillbaka till staden Evora. De producerar bordsvin till vin av världsklass. Vi kommer bland annat testa några av deras topviner. Herdade dos Grouse, producent med kvalité och hållbarhet i fokus. Dessa högkvalitativa viner görs en av Portugals främsta vinmakare, Mafalda Vasques och Luis Duarte. Mafalda är den nya generations vinmakare som redan nu visat sin kompetens i deras viner. Gunnar Preuss på Preusswine, importör av dessa producenter guidar dig på en resa i Alentejos värld.

18:00 Jura

Presenteras av: Pompette
Provningsledare: David Favaro
Plats: Sal K3 på Uppsala Konsert & Kongress

Välkomna på en djupdykning i det mytomspunna vinområdet Jura. Med sin mångåriga besatthet av området guidar den prisbelönta sommelieren David Favaro er genom områdets olika druvor och stilar med ett fast avstamp i områdets vinhuvudstad – Arbois.

Väskförbud
Tänk på att väskförbud gäller för Vin & Deli 2024. Väskor större än 20×30 cm får inte tas med in i salarna. Lämna därför gärna väskor och ryggsäckar hemma.

Datum & tid

5 april 2024 15:00

Längd
Cirka 1 timme
Övrigt
Åldersgräns: 20 år
Presenteras av
Svenska Dryckesmässor & Uppsala Konsert & Kongress

Information