Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 6 april 2024
13:00
K3/K4
  • Övrigt

Lördag: Vinprovningar – Uppsala Vin & Deli 2024

Provningssession under Uppsala Vin & Deli 2024. Separat entrébiljett till mässan krävs för deltagande.

Vinprovningar 2024

13:00 Riesling – Druvornas drottning

Presenteras av: Isle of Wines
Provningsledare: Klas Almér
Plats: Sal K4 på Uppsala Konsert & Kongress

Riesling tillhör definitivt de ädla druvsorterna och många anser att det är den förnämaste av alla vitvins druvor. Vi bjuder in till en provning där vi synar europeisk riesling i sömmarna under ledning av Isles of Wines sommelier Klas Almér. Vi kommer att prova 5 viner med olika ålder, stil, karaktär och ursprung.

14:00 Barolo – Kungarnas vin

Presenteras av: Deliovin
Provningsledare: Stefan Demén
Plats: Sal K3 på Uppsala Konsert & Kongress

Barolo! Från Piemonte i norra Italien kommer de DOCG-klassade Barolovinerna som består av 100% av druvan Nebbiolo. Vingårdarna ligger på ett sluttande höglänt område och omges av Langhebergen. Kalkhaltig märgel, inslag av magnesium, mangan och järn i jorden ger vinerna dess karaktär. Stefans Baroloprovning har blivit ett självklart och mycket uppskattat inslag på mässan och ni är många som har njutit av Stefans härliga historier och fantastiska drycker genom åren. Nu tar Stefan sin provning till ytterligare nivåer med nya importörer, nya viner och en del riktiga höjdare. Bland annat provas Barolo Reserva 2013 från småskalig producent. Välkomna till Baroloprovning 2.0!

15:00 Pinot Noir

Presenteras av: Terrific Wines
Provningsledare: Klas Hall
Plats: Sal K4 på Uppsala Konsert & Kongress

Sommelier Klas Hall från Terrific Wines guidar er genom olika stilar av pinot noir från Nya Zeeland, genom Europa och till USA. Ta chansen och gå på djupet i denna mångfacetterade druva och samtidigt njuta av de goda vinerna.

16:00 Introduktion till Sydafrika

Presenteras: Gardshol Wines
Provningsledare: Magnus Gardshol
Plats: Sal K3 på Uppsala Konsert & Kongress

17:00 Jura

Presenteras av: Pompette
Provningsledare: David Favaro
Plats: Sal K4 på Uppsala Konsert & Kongress

Välkomna på en djupdykning i det mytomspunna vinområdet Jura. Med sin mångåriga besatthet av området guidar den prisbelönta sommelieren David Favaro er genom områdets olika druvor och stilar med ett fast avstamp i områdets vinhuvudstad – Arbois.

Väskförbud
Tänk på att väskförbud gäller för Vin & Deli 2024. Väskor större än 20×30 cm får inte tas med in i salarna. Lämna därför gärna väskor och ryggsäckar hemma.

Datum & tid

6 april 2024 13:00

Längd
Cirka 1 timme
Övrigt
Åldersgräns: 20 år
Presenteras av
Svenska Dryckesmässor & Uppsala Konsert & Kongress

Information