Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 21 maj 2023
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

Years of Sound

Magnus Lindgren, Martin Fröst, Nils Landgren och Malena Ernman med Uppsala Blåsarsymfoniker.
En konsert med extra allt! Solister i absoluta världsklass möter Uppsalas Blåsarsymfoniker i ett program som breder ut sig över genregränserna. Det blir klassiskt, jazz, musikal och – framför allt – massor av musikglädje!

Magnus Lindgren komponerade Years of sound för Musikaliska akademiens 250-årsjubileum. Stycket, som nu är omskrivet för kvällens sättning, flirtar med allt från Vivaldi till Zappa och är en hommage till kompositörers viktiga förmåga att utveckla musik genom att inspireras, citera och imitera varandra.
Förutom Magnus Lindgrens kompositioner får vi njuta av musik av Bernstein, John Williams och mycket mer! Med den samlade musikaliska kompetens som återfinns på scenen denna kväll kan det inte bli annat än musikalisk grand slam!

  • Om man går möjlighet att jobba med de bästa musikerna i världen så är man rätt korkad om man inte gör det, säger Malena Ernman som under året också har uppdrag som kurator på konserthuset. Jag är otroligt stolt och glad över att få göra denna konsert tillsammans med Uppsala Blåsarsymfoniker, som räknas till en av Europas allra bästa!

Konserten presenteras av Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner.

Datum & tid

21 maj 2023 19:30

Längd
Cirka 1 timme och 50 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 495 kr
Student/Ungdom: 370 kr
Musikens Hus Vänner: 370 kr

Arrangör
Konserten presenteras av Uppsala Konsert & Kongress med stöd av Musikens Hus Vänner.
Medverkande
Magnus Lindgren - flöjt, Nils Landgren - trombon, Martin Fröst - klarinett, Malena Ernman - sång, Uppsala Blåsarsymfoniker

Information