Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Farsans köttfärssås

På fars dag bjuder vår kock Anders Lindgren på sin pappas köttfärssås. En het anrättning som mättar.

Tema: Fars dag
4 portioner

600 g nötfärs eller sojafärs
1-2 st gula lökar
2 st paprikor, en röd, en gul
5 st vitlöksklyftor, minst
3 burkar Mutti Pulpa krossade tomater
1-2 dl ketchup
1 rågad msk stark ajvar
1,5 st buljongtärning
¾ dl Ayam Brand chilisås vitlök
Svarta oliver, gärna halvtorkade turkiska
Persilja
Riven Västerbottensost
En näve spaghetti

Gör så här

  1. Bryn färsen tills den är genomstekt men fortfarande med lite klumpar i.
  2. Hacka lök, krossa vitlök, tärna paprika, riv ost, kärna ur oliver och hacka persilja.
  3. Stek lök och paprika och lägg i en gryta tillsammans med den brynda färsen. Slå på krossade tomater, ajvar, buljongtärning och sjud i 45-60 minuter.
  4. Koka spaghetti.
  5. Smaka av köttfärssåsen med salt, peppar och Ayam chilisås samt hackad persilja. Sjud i 5 minuter till. Det är meningen att det ska vara lite starkt.

Robins dryckestips:
Chianti Ricasoli 2019, Toscana
Alkoholfritt: Cognato Red, Sydafrika