Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 5 april 2020
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

1900 – En audiovisuell föreställning

Christian Gabels hyllade musikföreställning förflyttar publiken till en plats av svunnen tid och minnen av saker som aldrig ägt rum.

Utrustad med gammalmodig inspelningsutrustning och ett oslagbart sinne för minimalistiska melodier skapade Christian Gabel temaalbumet ”1900” om det våldsamma 1900-talet. Skivan följdes upp av albumet ”Tekno” som också den använde collage av ljud och melodier fångade med analoga rullbandspelare för att skapa en helt egen värld.

1900-projektet har blivit en osannolik framgångssaga där många människor tagit musiken till sina hjärtan och låten ”Den minsta av segrar” har rent av blivit lite av en hit som flitigt förekommit i olika TV-program.

Men en riktig succé blev 1900 först när Christian Gabel våren 2018 tog steget att sätta upp en scenversion av den värld som ryms på de båda albumen. Resultatet blev sex utsålda vårkvällar på Orionteatern. En höstturné i Oslo, Göteborg och Malmö gav musiken den visuella inramning den förtjänade. I samband med turnén släpptes en liveskiva.

”Kanske är det strömningstjänsternas musikaliska överflöd och den digitala tillvarons känsla av förgänglighet som skapar ett så starkt sug efter en analog helhetsupplevelse som denna.” – 5/5 Dagens Nyheter

”Efter konserten blir jag kvar i stolen med en konstig, Twin Peaks-aktig, känsla i hela kroppen – jag känner mig både upprymd och förvirrad, vad var det som just hände? Och kan man verkligen rysa av välbehag och förundran i 90 minuter? Jo, det kan man tydligen” – 6/6 Gaffa

Christian Gabel är musiker och producent som till vardags spelar i Bob Hund. 1900-bandet består av Lisa Nordström, Andreas Söderström, Frida Johansson, Per Eklund och Pelle Ossler. Föreställningens visuella element är skapade av Mats Sahlström, Linus Johansson och Johannes Winkler tillsammans med Christian Gabel.

Datum & tid

5 april 2020 19:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 375 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 285 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 285 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Christian Gabel, Lisa Nordström, Andreas Söderström, Frida Johansson, Per Eklund, Pelle Ossler

Information