Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 12 juni 2024
19:00
UKK - Sal C
  • Musik

AORA x Flok – A cappella-kväll

Kom på en kväll med bara röster på scen i ett fräscht och modernt format!

Från andra sidan Östersjön gästar finska a cappella-gruppen Flok för ett unikt samarbete med AORA från Sverige. Grupperna fann varandra i den gemensamma passionen för riktigt bra a cappella vid Tampere Vocal Music Festival, där de båda har vunnit första pris. Det blir en kväll med originalmusik i pop, jazz och folkmusikens tecken uppblandat med tolkningar av kända låtar på ett sätt du aldrig hört förut!

AORA är en vokalgrupp i Stockholm/Uppsala som sedan starten 2016 varit på turnéer, festivaler och vokaltävlingar runt om i Europa och blivit ett inflytelserikt namn på den internationella a cappella-scenen. Med sånger som hyllats för sina texter och arrangemang bjuder AORA på fängslande musik fyllt med hjärta, humor och igenkänning.

Utöver första pris vid Tampere Vocal Music Festival 2021 i Finland har AORA vunnit andra pris och gulddiplom i två kategorier vid total.vokal 2023 i Graz, Österrike. Gruppen har tidigare erhållit andra pris vid den tyska vokaltävlingen International A Cappella Contest Leipzig 2019. 2022 tilldelades AORA Kaggenstipendiet för sång i mindre grupp av sångsällskapet Orphei Drängar, och musikvideon till singeln “Jag lovar” nominerades till en A Cappella Video Award 2024.

A cappella-gruppen Flok består av sex professionella sångare som förnyar a cappella-sång i Finland. Gruppen grundades i Helsingfors hösten 2022 och anser sig vara mer en popgrupp än en traditionell sånggrupp. Flok skriver sin egen musik med texter som skildrar varierande känslor och mänskliga erfarenheter. Under 2023 har Flok släppt tre låtar, varav den sista har varit en egen komposition.

I juni 2023 vann gruppen första pris i kategorin amplifierade grupper samt publikpriset i den internationellt uppskattade Tampere Vocal Music Festival. I sociala medier har Floks personliga covers fått uppmärksamhet av både artister och skivbolag. Dessutom har gruppens TikTok-videor fått över 1 miljoner visningar.

Datum & tid

12 juni 2024 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 215 kr (inklusive serviceavgift)
Student/ungdom (upp till 20 år): 165 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Ingen åldergräns
Presenteras av
AORA x Flok i samarbete med Sensus studieförbund.
Medverkande
AORA, Flok

Information