Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 5 oktober 2019
20:00
UKK - Stora salen

Bowie in Berlin

Dirigent och musikarrangör Hans Ek tolkar tillsammans med bl.a. solisterna Jennie Abrahamson, Moto Boy och Jonathan Johansson David Bowies Berlin-trilogi.

Med konserten Bowie in Berlin vill dirigenten och arrangören Hans Ek skriva in David Bowies musik i den konstmusikaliska sfären. David Bowie är inte bara glamrock och teatrala alter egon som Ziggy Stardust. Under några år på 70-talet flydde han framgången och drogerna i Los Angeles för att istället flytta till Berlin och skapa ett nytt, musikaliskt språk. Resultatet blev den så kallade Berlintrilogin, bestående av skivorna Low, Heroes och Lodger. Det är också Berlintrilogin som var utgångspunkten när Hans Ek tog initiativ till en helaftonskonsert byggd på Bowies musik.
– Jag tycker att David Bowie är en av de största musikskaparna i modern tid och har länge velat göra hans musik, i synnerhet den avantgardistiska Berlintrilogin med sina oändliga syntlandskap som gör den så lämpad just för en symfoniorkester.

Hans Ek, dirigent och musikarrangör
Jennie Abrahamson, solist
Moto Boy, solist
Jonathan Johansson, solist
Manskör ur Camerata InCantus
Västerås Sinfonietta
Kompmusiker: Jonas Östholm, preparerat piano. Oskar Nilsson, bas, kör. Niklas Gabrielsson trummor, kör.

Datum & tid

5 oktober 2019 20:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 375 kr (inklusive serviceavgift)

Student: 288 kr (inklusive serviceavgift)

Musikens Hus Vänner: 288 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Hans Ek, Jennie Abrahamson, Moto Boy, Jonathan Johansson, Manskör ur Camerata InCantus, Västerås Sinfonietta, Jonas Östholm, Oskar Nilsson, Niklas Gabrielsson

Information