Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 15 oktober 2020
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Brahms och Beethoven

Uppsala Kammarorkester hyllar Brahms och Beethoven dirigerade av chefdirigent Rebecca Miller. Begränsat antal platser.

Program
Andrea Tarrodi: Number 9, Number 9…
Beethoven: Symfoni nr 1
Brahms: Serenad nr 2 A-dur

Konsertpresentation
Det är glädjande att välkomna Uppsala Kammarorkesters chefdirigent Rebecca Miller till Uppsala igen! Efter inställda konserter i våras och med höstens begränsningar har ändå turen kommit till att hålla konsert igen i Uppsala Konsert & Kongress. Även nu med ett begränsat antal platser, men konserten kommer att spelas in för att sedan sändas i efterhand, information om det kommer på Musik i Upplands hemsida.
Tillsammans med Uppsala Kammarorkester kommer Rebecca att hylla Beethoven. På programmet står Number 9, Number 9… av Andrea Tarrodi. Det var ett beställningsverk av orkestrarna London Mozart Players och Royal Holloway Chamber Orchestra i London Det uruppfördes i januari 2020 och blev mycket väl mottaget. Verket är en kommentar till Beethovens nionde symfoni. Men på denna konsert i Uppsala får vi höra Beethovens första symfoni som har det mindre formatet än den storslagna nian, vi fortsätter på så sätt firandet av 250-årsjubilaren!
Jämfört med Beethovens nionde symfoni kan ettan först verka enkel men återspeglar likafullt kompositörens geni. Den uppfördes första gången år 1800 då Beethoven var på toppen av sin karriär som pianist och kammarmusikkompositör.
Konsertkvällen avslutas med Johannes Brahms Serenad. Brahms komponerade denna andra Serenad med opus nr 16 mellan 1858 och 1859 bland annat med Clara Schumann som inspiration. När Brahms skickat första satsen skrev Clara Schumann att serenaden hade charm. Och det blev ett mästerverk som klingar mycket vackert!

Datum & tid

15 oktober 2020 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 340 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Denna konserten är ej del av abonnemang då UKO:s abonnemang 2020/2021 är inställt. Separat biljett krävs.
Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Rebecca Miller, dirigent

Information