Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 19 maj 2022
20:00
UKK - Stora salen
  • Humor

David Sundin – Nya Svenska Ord

Publikfavoriten David Sundin kommer tillbaka till UKK med nykomponerade ord, standup och en och annan klassiker.

David Sundin är en av Sveriges just nu mest älskade tv-personligheter och med föreställningen Nya Svenska Ord återvänder han till standup-scenen för första gången på många år. David spelar sin standupföreställning Nya Svenska Ord hösten 2021 och efter publikrusningen förlängs turnén till våren 2022. Den 17 februari kommer David tillbaka till UKK i Uppsala! Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.

– Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva ”stulen fruktkompott” – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga ”snylt” tycker jag. Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker.

Föreställningen skulle ha haft premiär hösten 2020, men sköts upp på grund av pandemin. Under hösten 2021 blir det 35 föreställningar runt om i Sverige och under våren 2022 förlänger David turnén med flera stopp i bland annat Sundsvall, Nyköping, Halmstad, Helsingborg, Kristianstad och Kungsbacka.

Om David Sundin
David Sundin är en av Sveriges mest älskade tv-personligheter tack vare succéer som Bäst i test och Melodifestivalen. Bara för några veckor sedan utsågs han till Årets manliga programledare på Kristallengalan. Härnäst ser vi honom i årets julkalender En hederlig jul med Knyckertz på SVT och till våren i säsong sex av Bäst i test.

Föreställningen har flyttats från 17 februari till 19 maj 2022.

Datum & tid

19 maj 2022 20:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 420 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Föreställningen har flyttats från 17 februari till 19 maj 2022.
Arrangör
Kahlo

Information