Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 2 november 2022
17:00
Torget utanför UKK
  • Övrigt

DROM

En hyllning till utopiernas nödvändighet och en påminnelse om deras relativa farlighet. Om samhället som kropp och kroppen som samhälle.

En monumental skulptur av mångsysslaren och konstnären Peder Bjurman. DROM svävar tyngdlöst och utgör en futuristisk och främmande figur. Som om en alien från en annan tid landat mitt ibland oss och påminner om vilken värld vi är med om att skapa.

Skulpturen var en del av konsertinstallationen DROM som visades på Slaktkyrkans scen i Stockholm 2019. Den 14 meter långa metallskulpturen manipulerades av människor iklädda djurmasker och fick liv av publikens innersta önskningar, då den hissades upp i luften. Föreställningen baserades på The Blazing World från 1666 av Margaret Cavendish, världens första Sci-Fi-roman, där en utopi snabbt förvandlas till ond dröm.

Skulptur utförd av konstnären Torbjörn Berg och smeden Anders Klingmark
Riggning: Kristian Frank
Koncept: Peder Bjurman

Installationen är en del av Otherworldly – se det fullständiga programmet här.

Datum & tid

Från 2 november 2022 17:00 till 20 november 2022 21:00

Biljettpris

Biljetter till Otherworldly säljs som 1-, 2- eller 3-dagarspass och kostar 400, 720 respektive 900 kr, med reducerat pris för Student/Ungdom och medlemmar i Musikens Hus Vänner. Biljetterna ger tillträde till samtliga programpunkter under respektive dag.

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress

Information