Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 9 oktober 2020
20:30
UKK - Stora salen
  • Musik

En afton med L.Nilsson, M.Torell och M.Bergström

Uppsala Internationella Gitarrfestival presenterar En afton med Lisa Nilsson, Mattias Torell och Mats Bergström

Lisa Nilsson rör sig fritt mellan genrer och har under åren sjungit tillsammans med flera av nordens största artister och musiker. Hennes starka passion för jazz och den brasilianska musikscenen har lett till samarbeten med en rad internationella storstjärnor.

Här möter vi henne tillsammans med gitarristerna Mattias Torell och Mats Bergström, en trio som återkommande samarbetar. Repertoaren har sitt centrum i Lisas gedigna låtskatt som vi här får höra i nya arrangemang och tolkningar. Musiken spänner över svensk visa, jazz, och brasiliansk bossa nova.

I över trettio år har Lisa Nilsson underhållit oss med sitt artisteri. Det stora genombrottet fick hon med prisbelönta albumet Himlen runt hörnet som sålt 450 000 exemplar. Sedan dess har hon turnerat Skandinavien runt flera gånger om.

Mats Bergström verkade under 1980-talet främst som studiomusiker på både elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. Han gjorde ett bejublat framträdande vid BBC Proms 2011 och förutom en rad hyllade album har han framträtt med många av de allra främsta orkestrarna – Ensemble Modern i Frankfurt och London Sinfonietta, Mahler Chamber Orchestra, Wiener Symphoniker och BBC Symphony Orchestra, Kungliga Filharmonikerna och Göteborgs Symfoniker. Idag hörs han ofta som ackompanjatör tillsammans med framstående sångare och som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Mattias Torell har spelat och turnerat med Lisa Nilsson sedan inspelningen av Himlen Runt Hörnet. Han är även medkompositör till flera av hennes låtar. Han är en landets mest rutinerade gitarrister och har även framträtt med artister som Eric Gadd och Eagle Eye Cherry. Mattias är också en del av musikerkollektivet Blacknuss Allstars med rötter i den anrika jazzklubben Fasching i Stockholm. Mattias har även varit kapellmästare för flera uppsättningar på Stockholm Stadsteater, däribland Djungelboken och De tre musketörerna.

Datum & tid

9 oktober 2020 20:30

Längd
Cirka 1 timme och 10 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 480 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Lisa Nilsson, Mattias Torell, Mats Bergström

Information