Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 19 mars 2020
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland

INSTÄLLT: Flöjter och fågelsång–U:a Kammarorkester

Musik i Uppland ställer in konserten ”Flöjter och fågelsång” med Uppsala Kammarorkester på torsdag den 19 mars. Biljettköpare kommer att informeras via e-post från Uppsala Konsert & Kongress.

Program
Claude Debussy: Prélude à l´aprèsmidi d´un faune
Erkki-Sven Tüür: Whistles and whispers from Uluru
Debussy: Syrinx
Erkki-Sven Tüür: Crystallisatio
Jean Sibelius: Symfoni nr 1 e-moll

Möt den talangfulla blockflöjtisten Lucie Horsch från Nederländerna, endast 20 år men som redan har gjort en lysande karriär och uppmärksammats för sitt genuina och övertygande blockflöjtsspel. Hör henne i Debussys Syrinx och i Erkki-Sven Tüürs musik från 2007, Whistles and whispers from Uluru. Tüür har här skapat ett unikt exotiskt ljudlandskap med olika blockflöjter, stråkar och inslag av elektronik.

I Debussys poetiska musik ”Förspel till en fauns eftermiddag” hör vi ett landskap med dofter av skog och solvärme. Det är Olari Elts som återigen dirigerar Uppsala Kammarorkester och han avslutar konserten med Sibelius kraftfulla första symfoni.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

Denna konsert är nr 8 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang

Datum & tid

19 mars 2020 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 145-340 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Konsertintroduktion 18.20
Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Olari Elts, dirigent, Solist: Lucie Horsch, blockflöjter

Information