Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 28 februari 2020
20:00
UKK - Stora salen

Grease – På Turné (20.00)

Succémusikalen kommer till Uppsala!

Nu åker succémusikalen Grease från Nöjesteatern i Malmö ut på turné.

När Grease nu ger sig ut på turné i Sverige åker brylkrämen, skinnjackorna och dansskorna på ända från Luleå till Karlskrona.

Grease, den rockiga kärlekshistorien, får varje dansnerv att spritta i kroppen!

För regin står Staffan Götestam som än en gång tar sig an uppdraget att bevara en 40 år gammal historia på ett modernt sätt, utan att tappa den klassiska Grease-känslan. Koreografen Siân Playsted skapar magiska dansnummer till låtar som Grease is the word, Greased Lightning, You´re the One That I Want och We Go Together.

I Grease träffar Danny spelad av Anton Hagman sin Sandy, Caroline Johansson Kuhmunen, i en innerlig sommarromans. Väl tillbaka i skolan, som med fast hand drivs av Rektor Luych, spelad av Lotta Engberg, visar det sig att Sandy är den nya tjejen i klassen. Danny slits mellan det tuffa killgänget T-birds och känslorna för Sandy. Sandy passar inte in i ramen för det coola tjejgänget Pink Ladies och är därför inte heller en passande flickvän till skolans populäraste kille. Kommer Sandy att bli accepterad i Pink Ladies? Kommer Danny våga visa sina känslor? Detta är frågor som alla som sett John Travolta och Olivia Newton Johns berömda steg, vet svaret på. Från film till teaterscen – Grease är en historia som kan upplevas om och om igen!

Datum & tid

28 februari 2020 20:00

Längd
Cirka 2 timmar och 45 minuter inklusive paus: akt 1: cirka 70 minuter minuter, paus 20 minuter och akt 2: cirka 75 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 695 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Julius Production AB & Sangré Event
Medverkande
Anton Hagman - Danny, Caroline Johansson Kuhmunen - Sandy, Lotta Engberg - Rektor Luych

Information