Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 19 februari 2022
17:00
Sal B - Numrerad sittplats
  • Dans

Inställt: Inés Belli – Postmodern Cool

80-talet ringde och villl ha tillbaka sin jazzbralla. Upplev koreografen Inés Bellis dansverk Postmodern Cool.

Föreställningen Inés Belli – Postmodern Cool ställs in pga av sjukdom.

Återköp
Biljettkassan kontaktar samtliga köpare som lämnat ett telefonnummer vid köptillfället via telefon för hantering av återköp. Du ansvarar själv för att kontrollera att ditt återköp går igenom och du får din återbetalning enligt köpvillkoren. Har du inte fått pengarna tillbaka efter 14 dagar så ber vi dig ta kontakt med vår biljettkassa på tel. 018-727 90 00 eller via biljettkassa@ukk.se

Kontakta UKK för frågor om återköp på tel. 018-727 90 00 eller biljettkassa@ukk.se
Se biljettkassans aktuella öppettider här. För att underlätta för vår personal är det viktigt att du uppger ditt referensnummer och telefonnummer när du mejlar oss.

Vid återköp får du tillbaka hela biljettsumman. I nuläget ber vi om er förståelse för att återköp som normalt tar 3-5 bankdagar tar längre tid. Vi eftersträvar att tillsammans med vår biljettpartner Tickster sköta återbetalningar skyndsamt och hanterar evenemangen i datumordning.

Vi hoppas att du har överseende med att det just nu råder högt tryck på vår biljettkassa och att svarstiden därför kan bli längre än vanligt.


Inés Belli bjuder på jazz-nostalgi, postmoderna teorier och en stor portion humor.

På 80-talet gjorde jazzdansen entré med dunder och brak. I filmer som Flashdance och Footlose lärde vi oss stretcha med gungning och jogga på stället. Var och varannan ungdom tragglade med sina chasse i danssalen, vilket ledde till att efterföljande årtionde till stor del spenderades iförd jazzbyxor i lycra.

I Inés Bellis verk Postmodern Cool dekonstrueras jazzdansrepertoarens ikoniska danssteg. Med unisona rörelser och en stor portion humor lyckas fem dansare förena denna kommersiella dansgenre med postmodernistiska teorier. Ett grepp som får verket att utmana etablerade normer inom såväl jazzdansen som den samtida dansen.

Inés Belli ger sig i kast med att göra jazzdansens legendariska form och stil relevant för dagens dansscener. Och hon lyckas. Postmodern Cool är i allra högsta grad ett samtida dansverk, men med en kittlande nostalgi som får fötterna i bänkraden att förteget stega pas de bourree…

Mer om Inés Belli:
Oslobaserade Inés Belli verkar som koreograf på det samtida dansfältet. Med en Bachelor i dans från Oslo National Academy of Arts och en Master i samtida konstteori från Goldsmiths University, London har hennes verk alltid en teoretisk förankring. Hon arbetar gärna med att skapa annorlunda kontexter för att utmana publikens tolkning och sina dansares praktiker.

Samtalet med Inés Belli innan konserten har blivit inställd pga av rådande covidrestriktioner men publiken ges möjlighet att ställa frågor till koreografen efter föreställningen sittandes inne i salen.

Datum & tid

19 februari 2022 17:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift)

Student/Ungdom: 115 kr (inklusive serviceavgift)

Musikens Hus Vänner: 115 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Missa inte Inés Bellis workshop för professionella dansare och studerande som äger rum 18 februari 2020 kl 10:00, workshopen har fri entré men biljett krävs. Kontakta biljettkassan för eventuella frågor på telefonnummer 018 727 90 00 eller läs mer om evenemanget på ukk.se. Samtalet med Inés Belli innan konserten har blivit inställt p.g.a. av restriktioner. Publiken ges i stället möjlighet att ställa frågor till koreografen efter föreställningen sittandes inne i salen.
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Region Uppsala. På turné genom Dansnät Sverige.
Medverkande
Koreografi: Inés Belli, Dansare: Sara Enger Larsen, Trine Lise Moe, Mari Sofie Askeland, Synne Sørum, Original cast: Sara Enger Larsen, Trine Lise Moe, Hedda Rivrud, Trude Amalie Leirpoll, Henriette Hamli, Musiik: Jordan Fields, Ljuddesign: Terje Øverland, Ljusdesign: Martin Myrvold, Turnétekniker: Jan Haral Ovrum, Kosym: Signe Vasshus, Producent: Marit Falla Eriksen, Konstnärlig rådgivare: Ingri Fiksdal, Med stöd av: Arts Council Norway, Fund for Performing Artists, Samproduktion: Dansens Hus Oslo, Foto: Yaniv Cohen, Porträttfoto: Erika Hebbert

Information