Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 15 oktober 2022
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

João Bosco

Uppsala Gitarrfestival lyfter i år delar av det oändliga brasilianska musikuniversumet, där João Bosco, en av Música Popular Brasileiras stora namn, har en självklar plats.

Boscos tidiga samarbeten med Aldir Blanc och Elis Regina skapade MPB-klassiker som De frente pro crime och O bêbado e equilibrista. Bosco är en av de i MPB-generationen från 1960-talet som fortfarande turnerar. Under hela sin artistkarriär har han fortsatt att skriva nya låtar. Med sin oefterhärmliga rytmiska spelstil och låtskatt har han blivit en återkommande favorit i Sverige.

João Bosco är född i Minas Gerais men har hela sitt liv verkat i Rio de Janeiro. Prisad och respekterad i hela världen firar han nu 50 år som artist med en exklusiv Europaturné. Han fick ett latin Grammy Award för låten Abricó-De-Macaco så sent som 2020.

Under konserten medverkar flera gäster.

Mer info: uppsalagitarrfestival.se

Datum & tid

15 oktober 2022 19:30

Längd
Cirka 2 timmar och 15 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 420 kr (inklusive serviceavgift)
Reducerat pris (student, ungdom & pensionär): 340 kr (inklusive serviceavgift)

Mängdrabatt: Rabatten omfattar samtliga av festivalens konserter som äger rum på UKK. Köp av 5 biljetter eller fler ger 10% rabatt. Köp av  10 biljetter eller fler ger 15% rabatt. Rabatten appliceras automatiskt i kassan.

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival

Information