Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 5 februari 2023
16:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Lena Chamamyan

Hyllad sångstjärna bjuder på modern jazzdoftande folkmusik med rötterna i Mellanöstern.

Syrisk-armeniska sångerskan Lena Chamamyan gästar Uppsala med en blandning av egna jazzdoftande kompositioner, folksånger från Mellanöstern och västerländsk musik i ny kostym. Hon återupplivar sin barndoms folkmusik med moderna arrangemang och skapar en länk mellan den klassiska orientaliska traditionen och den samtida musikrörelse som friskt blandar stilar och uttryck från olika håll i världen. Fler av hennes album är prisbelönta och hon har framträtt på många prestigefulla arabiska och internationella scener och festivaler. Dessutom hörs hennes röst ofta i tv-serier och filmer i såväl hemlandet Syrien som andra länder.

Förutom att sjunga, både skriver, spelar och producerar Lena Chamamyan sin egen musik, vilket få andra kvinnliga artister från Mellanöstern gör. Just därför har hon tidigare utnämnts till en av de 500 mest inflytelserika personerna i arabvärlden. Hon har också ett starkt engagemang i sociala frågor, inte minst till stöd för syriska flyktingar. På singeln ”I am Syrian” från 2019 beskriver hon livet som syrier i exil.

Lena Chamamyan är född i Damaskus 1980 med armeniska rötter och gav sin första konsert redan vid fem års ålder. Det första stora framträdandet gjorde hon i Aleppo 2002. Sedan dess har hennes röst och musikalitet berört lyssnare från öst till väst och hon är ansedd som en av de främsta sångarna i sin generation. Känd för sina improvisationer och interaktioner med publiken bjuder hon upp till dans med sin oemotståndligt färgstarka sång på arabiska, armeniska och engelska!

United Voice och UKK
UKK tar ytterligare steg i att skapa ett konsertutbud i världsklass, och inleder samarbete med den ledande agenturen United Voice. Samarbetet ska säkra att Mellanösterns bästa artister kommer till Uppsala!

Datum & tid

5 februari 2023 16:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 385- 535 kr (inklusive serviceavgift)

Student/ungdom: 295- 410 kr (inklusive serviceavgift). Finns i begränsat antal.

Musiken Hus Vänner: 295- 410 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Presenteras av United Voice i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Lena Chamamyan, sång

Information