Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 14 september 2019
19:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat

Linnea Vikström

En konsert som bjuder på allt från video till dans! Linnea Vikström utforskar förhållandet mellan dans och musik samt bjuder på vacker musik från kompositörer som Debussy, Boulanger och Lidström.

Cellisten Linnea Vikström avslutar sin Masterutbildning på Kungl. Musikhögskolan med en extraordinär examensprojektkonsert på UKK under Kulturnatten. Centralt i konserten är mötet mellan musik och dans. Vid sidan av sitt huvudinstrument har Linnea också dansat sedan hon var tre år. Hon har gått juniorutbilningar på Balettakademien och skolats i allt från salsa till balett. 2013 dansade hon sin egen koreografi till Mats Lidströms verk ”My heart is in the East” på Cadogan Hall i London. I sitt examensarbete sluter hon nu cirkeln genom att skapa ett videoverk där Linnea både dansar och spelar samma stycke på cello. Videoverket kommer visas under kvällen.

Men det är bara en av punkterna i kvällens program. Linnea kommer också bjuda på Debussys cellokonsert, Amanda Maiers Piano Trio och Boulangers ”Trois Pieces” till vilket dansaren Sara Mörk framför en koreografi.

Program:
Debussy Cellosonat, första och andra satsen (Linnea Vikström, cello, Matilda Lindholm, piano)

Trois Pieces av N. Boulanger (med dans av Sara Mörk)
My Heart is in the East av Mats Lidström (videoverk)
Piano Trio av Amanda Maier (Linnea Vikström, cello, Matilda Lindholm, piano, Danial Shariati, violin)

För att binda ihop konsertens olika uttryck och skapa utrymme för att få höra Linnea Vikström berätta om bl.a. sitt konstnärskap och val av kompositörer, agerar Maud Karlsson konferencier. Maud har arbetat inom scenkonstens värld som dansare och koreograf sedan 1982. Hon har nu breddat sitt konstnärskap till att inkludera bildkonst och är även aktuell med den återkommande talkshowen A la Maud på Uppsala Konsert & Kongress.

Danial Shariati – violinist som konsertdebuterade som 6-åring. Han är utbildad vid Kungl. Musikhögskolan och kommer till hösten fortsätta med masterstudier på Edsbergs slott. Danial konserterar regelbundet som solist och med olika kammarmusikgrupper. I Sverige har han gett konserter på Konserthuset i Stockholm, Berwaldhallen och på Confidencen för att nämna några. Danial är också prisvinnare av tävlingar både i Stockholm och internationellt; Stockholm International Music Competition och Rovere D’oro (Guldeken) i San Bartolomeo, Italien.

Matilda Lindholm – pianist som tog sin masterexamen i klassiskt piano på Kungl. Musikhögskolan i våras. I höst väntar diplomutbilning vid Musikhögskolan/Edbergs slott. Vid sidan av sina studier är Matilda en efterfrågad konsertpianist, både som kammarmusiker och solist. Hon har turnerat i Nordamerika, Lettland, Finland och på repertoaren står allt från tidig musik till nutida kompositioner. Matilda har tilldelats flera stipendier, bland annat från Kungliga Musikaliska Akademien och Frimurarna.

Sara Mörk – dansare och koreograf utbildad på Broadway Dance Center och Danshögskolan i Stockholm. Hennes passion för dans föddes med folkdansen men numer är Sara specialiserad på västerländsk nutida dans och improvisation. På hennes meritlista står allt från att koreografera folkkära klassiker som Himlaspelet i Leksand till att dansa och turnera med artister som Yung Lean.

Konserten är en del av det fleråriga samarbetet mellan UKK och Kungl. Musikhögskolan (KMH) inom ramen för projektet ESIAM (etablering av självständiga arbeten som exjobb inom musik och teknik). ESIAM är finansierat av Vinnova med KTH som samarbetspart.

Konserten har fri entré men kräver biljett.

Datum & tid

14 september 2019 19:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Konserten har fri entré. Biljett krävs, beställ kostnadsfritt på länken ”Boka biljett direkt” nedan.

Presenteras av
UKK & Kungl. Musikhögskolan
Medverkande
Linnea Vikström, Matilda Lindholm, Sara Mörk, Danial Shariati, Koreografi: Sara Mörk och Alva Zako

Information