Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 13 november 2022
16:00
UKK - Sal B - Numrerad sittplats
  • Musik

Linnékvintetten möter Svante Henryson

Linnékvintetten gör ett unikt samarbete med Svante Henryson som skrivit nytt verk för brasskvintett och cello just för denna konsert.

Linnékvintetten och den mångsidiga musikern Svante Henryson i ett spännande musikmöte. Programmet skapas runt Svante Henrysons nyskrivna verk för brasskvintett och cello som han komponerat just för detta tillfälle.
Att skriva för en kammarmusikensemble med den ovanliga kombinationen brasskvintett och solocello är inte främmande för Svante. Han har i trettio års tid skrivit musik för olika typer av ensembler och där olika genrer möts. Det var hans breda bakgrund som musiker och kompositör som gjorde att Linnékvintetten ville samarbeta. ”Vi har under många år gjort beställningar av svenska tonsättare till vår ensemble. Vi kände till Svante Henryson sedan tidigare och tänkte att det kunde bli ett intressant samarbete och redan vid första mötet så kände vi att det stämde!” säger Alexander Skylvik, tubaist i Linnékvintetten.

Svante Henryson mångsidig musiker och kompositör, verksam inom jazz, klassisk musik och hårdrock. Började sin musikerkarriär som kontrabasist i Det Norske Kammerorkester och basgitarrist i Yngwie Malmsteens band. Numera är han cellist och har också gjort sig känd för sitt spel på elektrifierad cello. Svante har samarbetat med många välkända musiker såsom Elvis Costello, Roland Pöntinen, Martin Fröst och Anne Sofie von Otter. Som tonsättare har han skrivit för orkester, kammarensemble och kör. Svante är ledamot i Kungl. Musikaliska Akademien och har mottagit Nordiska Rådets Musikpris.

Datum & tid

13 november 2022 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 220 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Svante Henryson, cello, Linnékvintetten:, Paul Hägglöf, trumpet,, Vakans, trumpet,, Elinor Berg, horn,, Birgitta Lagerstedt, trombon, Alexander Skylvik, tuba

Information