Hoppa till huvudinnehållet
Onsdag 15 april 2020
18:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Linus Hasselberg och Olof Grind

Här möts lågmäld singer-songwriter-pop, folkmusik, hiphop och Hasselbergs lyriska texter. Texter som handlar om uppbrottet från Sverige, livet i Spanien och kärleken till livet. Efter konserten i Sal B så ges möjlighet att se Olof Grinds tavlor i vår restaurang/Sal D. Tavlorna visas 15-29 april.

Linus Hasselberg:
Lyssnare över hela landet har tagit hans texter till sina hjärtan! Efter sin första spelning i Lena Endres vardagsrum sålde han ett halvår senare ut Södra Teaterns stora scen och nu kommer han till UKK!

I bagaget finns nu debutskivan Granada, Granada, släppt 2018 på ICEA, tillsammans med en fotobok utformad av fotografen Olof Grind.På Granada, Granada ger Linus oss känslan av att han reciterar sin dagbok med självutlämnande texter. Texter som handlar om uppbrottet från Sverige, tiden i Spanien och kärleken till livet och ensamheten. Debutskivan är ett självbiografiskt konstverk där poesi möter musik och film.

Under våren 2020 släpper Linus sitt andra album och åker ut på turné med stopp i Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg och Örebro.

Efter mer år som turnerande musiker med artister som Petter, Plasí, Jens Hult, Partiet, Brothers Among Wera mfl står nu Linus stark på egen hand som soloartist.Tillsammans med sin bror Hannes Hasselberg har han även hunnit med att producera en mängd artisters musik i studiokollektivet Röda Paradise. Här märks bland annat Melissa Horn, E.A Lundquist, The Bland, Monica Mac, Jens Hult och Nicky William för att nämna några.

Olof Grind:
”Olof Grind är en autodidakt fotograf och visuell konstnär, uppvuxen vid en sjö utanför Falun i Dalarna. Hans kreationer utgår från en analog teknik, där både rörlig bild, stillbild och live-visuals skapas genom en klassisk skola av analogt experimenterande. Dubbelexponeringar på experimentell film, filmning med super 8 och psykedeliska overhead-projektioner skapade i realtid med vätskor och oljor är verktygen har använder för att bygga upp sitt drömska universum. Som queer nittiotalist söker han i sitt skapande att bryta loss från cementerande normer för att skildra det oerhörda, orörda och genuina som finns i och omkring oss.”

Datum & tid

15 april 2020 18:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 195 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 150 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 150 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Linus Hasselberg

Information