Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 7 december 2019
18:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Linus Hasselberg och Olof Grind

Ett möte mellan poesi, lyrik, musik och film.

Linus Hasselberg
Sedan den första singeln ”Den Lila Grusvägen Vid Río Genil” (över 100 000 visningar på youtube) släpptes 2018 har Linus Hasselbergs akustiska hiphop och självutlämnande texter slagit ner med kraft i det svenska musiklivet. Han har hyllats av bloggare och på några av Sveriges största musiksidor. Över hela Sverige har lyssnare älskat, berörts och låtit Linus texter sätta ord på deras egna känslor och upplevelser.

Efter konstant turnerande och hundratals spelningar de senaste åren med artister som Petter, Jens Hult, Partiet, The Bland och Brothers Among Wera, släpper nu Linus Granada, Granada– en korsning mellan lågmäld singer-songwriter-pop, hip-hop och självutlämnande texter framförda med Linus karaktäristiskt molande röst, (där en kan ana ett leende i mungipan), svävandes i gränslandet mellan prat och sång. Allt skrivet och mestadels inspelat på resande fot kring Granada i Spanien under ett par månader 2017. Resan dokumenterades på film och foto av Linus nära vän, fotografen Olof Grind.

Linus ger oss känslan av att han reciterar sin dagbok med självutlämnande texter. Texter som handlar om uppbrottet från Sverige, livet i Spanien och kärleken till livet. Om ensamhet och att vilja skriva för att berätta men också det stora behovet av att skriva av sig! Detta är ett konstverk. Ett möte mellan poesi, lyrik, musik och film.

”Det här var mitt liv i Spanien. I Granada. Jag läste Laura Esquivel, övade flamencogitarr och inflammerade armen. Drack mycket och badade ofta. Skrev om Hannah. Jag var ensam. Jag fick en ny vän, kanske två. Jag slog sönder min gitarr och min byrå i vredesmod över min flickvän som inte längre var min flickvän. Över mina bröder, över min pappa, över meningslösheten.”
Ur förordet till Granada, Granada.

Olof Grind:
”Olof Grind är en autodidakt fotograf och visuell konstnär, uppvuxen vid en sjö utanför Falun i Dalarna. Hans kreationer utgår från en analog teknik, där både rörlig bild, stillbild och live-visuals skapas genom en klassisk skola av analogt experimenterande. Dubbelexponeringar på experimentell film, filmning med super 8 och psykedeliska overhead-projektioner skapade i realtid med vätskor och oljor är verktygen har använder för att bygga upp sitt drömska universum. Som queer nittiotalist söker han i sitt skapande att bryta loss från cementerande normer för att skildra det oerhörda, orörda och genuina som finns i och omkring oss.”

Fototutställning av Olof Grind i restaurangen/Sal D 7-21 december.

Datum & tid

7 december 2019 18:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 195 kr (inklusive serviceavgift)
Student: 150 kr  (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Linus Hasselberg, Olof Grind

Information