Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 3 maj 2019
17:00
Sal C

Livesändning av Lantzkampen i P1

Frågesport om veckans nyheter. Två lag, med två personer i varje, tävlar om vem som mest hängivet har följt med i veckans nyhetsrapportering. Programledare är Annika Lantz, domare är Sara Lövestam. Fri entré men begränsat antal platser.

För att vara ett tävlingsprogram är det förvånansvärt få som bryr sig om vilka som vinner. Istället njuts det av gästernas espri i kombination med det potpurri av ljudillustrationer från veckan som gått och som på sinnrika sätt omvandlats till tävlingsfrågor av den utomordentliga redaktionen.

Ronderna i Lantzkampen är lika föränderliga som själva nyhetsflödet men är alltid tydliga och adekvata. Lantzkampen räds inte för rubriker som: ”Fifa eller tecknat?” eller ”Även journalister och minister kan ha fel”. Andra ronder är återkommande, som ”Hur slutar det?”, ”Vad pratar hen om” och ”Sant eller Falskt” (också kallad ”Snabbfrågorna”).

Med tanke på sändningstiden, 18.15 på fredagskvällar, så är den vanligaste frågan om programmet: Hur går det att laga mat till Lantzkampen? Svaret är att det går bra, men att rekommendationen är att laga ugnsstekt eftersom fräset i stekpannan kan störa ljudbilden, och eftersom programmet är intensivt och rappt kan det vara lätt att missa väsentligheter även vid karamellisering av mindre lökar.

Programledare för Lantzkampen är Annika Lantz, domare är Sara Lövestam. Sara Lövestam är författare, Sfi-lärare, grammatikfetischist och kan dessutom klippa vad som helst med sax. När Anna-Karin fyllde år senast klippte Sara Lövestam ett helt födelsedagsfirande med redaktionssaxen. Ur ett vanligt kontorspapper!

Kort och gott: Lantzkampen är en frågesport där det är lika svårt att ha rätt som att ha helt och hållet fel

Datum & tid

3 maj 2019 17:00

Biljettpris

Begränsat antal platser och först till kvarn.

Arrangör
Sveriges Radio P1

Information