Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 27 januari 2024
19:30
UKK - Sal B - Onumrerad ståplats
  • Musik

Loney dear

Loney dear firar 20 år som artist med nytt album och turné med premiär i Uppsala! Support: Majvi

I deras mytiska studio på västra Södermalm har Emil Svanängen och vapendragaren Emanuel Lundgren spelat in nya Loney dear-albumet All Things Go, som släpps 19 januari 2024. Återigen har de båda skapat ett säreget sound där Svanängens röst och själfulla melodier står i centrum; intimt och vidöppet, upplyftande och hjärtekrossande.

Loney dear, som i år firar 20 år som artist, har genom åren framträtt i olika skepnader; alldeles själv, med litet band, med stort band, med jazzensemble, med symfoniorkester och blåsarsymfoniker – de sistnämnda alltid med egna arrangemang. Senaste albumet A Lantern and A Bell från 2021 gjordes som tv-konsert i Atlantis-studion där Helen Sjöholm gästsjöng på ”Hulls”.

Samtliga konserter med Loney dear spelas tillsammans med marimbaisten Mattias Ståhl, kontrabasisten Josef Kallerdahl och elektronikern Emanuel Lundgren.

Om Loney dear

Loney dear är sångaren, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Emil Svanängens egenartade musikprojekt där klassiskt låtskrivande möter komplexa produktioner. Peter Gabriel har utnämnt honom till Europas svar på Brian Wilson. Tidigt 00-tal kom Loney dear fram med egenhändigt framtagna CD-r-släpp och ryktet om hans egensinniga skapande spred sig. Han slog nästan igenom över en natt då, han sajnades av den legendariska labeln Sub Pop och sedermera Parlophone.

Support Majvi

Majvi är namnet Sofia Kristensen kallar sig när hon ställer sig på scen med sin egen musik. Hennes unika röst bjuder in till ett musikaliskt universum fyllt av vackra melodier och ett uttryck som är både sårbart och kraftfullt.
Tidigare har hon förgyllt många musikaliska sammanhang med piano, sång, gitarr och dragspel och turnerat som musiker med bland annat Linnea Henriksson. Majvi började tidigt skriva egna låtar och jobbar nu på sitt första album. Musikens rötter finns i singer-songwritertraditionen, och konstpop och har fram tills nyligen hållits gömd från omvärlden. Nu är det äntligen dags för Majvi att dela med sig av musiken som betytt mest.

Åldersgräns: 18 år.

Datum & tid

27 januari 2024 19:30

Längd
Cirka 2 timmar och 10 minuter (Inklusive paus)
Biljettpris

Ordinarie: 320 kr
Student: 240 kr
MHV: 240 kr

Övrigt
Åldersgräns: 18 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Loney dear, Emil Svanängen, Mattias Ståhl, Josef Kallerdahl, Emanuel Lundgren

Information