Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 22 april 2023
21:00
UKK - Sal B - Onumrerad ståplats
  • Musik

Inställt: Maija Kauhanen & Samantha Ohlanders

Maija Kauhanen & Samantha Ohlanders den 22/4 på UKK ställs in.

Konserten med Maija Kauhanen & Samantha Ohlanders ställs in. Konserten skulle ha ägt rum den 22 april kl. 21.00.

Återköp
Återköp av biljetter kommer att ske automatiskt för dig som betalat med Swish. Andra betalningsmetoder ombeds via mail komplettera inbetalningsuppgifter via Tickster senast 28/4 2023.

För eventuella frågor hänvisar vi till vår biljettkassa via biljettkassa@ukk.se eller 018-727 90 00. Se biljettkassans öppettider här.


Samarbetet mellan UKK och skivbolaget Supertraditional Records fortsätter. Den samtida folkmusiken står i fokus och flera spännande konserter i ett intimt format väntar i vår. Ett hundratal strängar och två av den yngre generationens superstjärnor delar scen denna kväll – Maija Kauhanen och Samantha Ohlanders!

Maija Kauhanen
Maija Kauhanen är ett one-woman-band. Hon är en av de mest internationellt framgångsrika folkmusikerna från Finland och har turnerat i över trettio länder. Maija är djupt rotad i den finska kantele-traditionen. Med den som grund väver hon mycket speciella ljudmattor fyllda av sång, strängar, slagverk, kastruller, muffinsformar och loppisfynd…

Samantha Ohlanders
När Samantha Ohlanders och Byalaget spelar musik från albumet, produktionen och showen Landsbygdsupproret är det lika mycket folkmusik som folkrörelse. Det är systemkritisk lyrik och kampsånger. Det är mellanmänskliga trådar och brokiga vävar av känslor och erfarenheter.

Samantha Ohlanders låtar, röst och fiol står i fokus och bärs upp av ensemblen Byalaget bestående av Staffan Jonsson, elgitarr, Emil Skogh, bas, och Ebba Wigren, trummor. Med sitt stadiga tretaktssväng och förkärlek för tunga syntar bevisar Ohlanders att tradition och förnyelse inte är varandras motpoler. För den lyhörde går det att spåra både vallåtstonalitet, Black Sabbath-riff och inspiration från medeltida kyrkomusik!

Supertraditional x UKK
Den samtida folkmusiken är Supertraditionals kärna. Bakom skivbolaget står musikerna Anna Möller, Samantha Ohlanders, Hampus Norén och Sara Parkman samt av formgivarna och konstnärerna Elvira Varghans och Karin Linderoth. Supertraditional jobbar med flera prisade och grammisnominerade akter såsom Sara Parkman, Ebo Krdum och Merit Hemmingson. Deras uppdrag på UKK är att utveckla folkmusikscenen och förgylla programmet under 2022–2023 med flera spännande och annorlunda konserter.

”Vi vet att traditionen är djupt rotad i generationer av kunskap men alltid rörlig och sökande efter det nya, alltid färgad av sin egen tid. Rå jordmån möter glitter och neon. Det är finkultur, det är fulkultur, det är funktion och stor konst. Och det är djupt mänskligt. Musik som går dit det känns.” – Supertraditional

Åldersgräns: 18 år

Datum & tid

22 april 2023 21:00

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 310 kr
Student/ungdom: 230 kr
MHV: 230 kr

Övrigt
Åldersgräns: 18 år
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Maija Kauhanen, kantele och sång, Samantha Ohlanders, sång och fiol, Byalaget: Staffan Jonsson, elgitarr, Emil Skogh, bas, och Ebba Wigren, trummor

Information