Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta
Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.Vegansk kokospannacotta med inkokt rabarber
4 portioner
Pannacotta:
5 dl kokosgrädde
3/4 dl gelésocker
1 tsk vaniljsocker
Topping:
1 st normalstor rabarber (2 lite mindre)
1 dl vatten
½ dl strösocker
½ citron
Några jordgubbar
Rostade pistagenötter (valfritt)
- Koka upp kokosgrädde, gelésocker samt vaniljsocker, låt koka nån minut. Häll upp på portionsglas och låt stelna ett par timmar i kylen.
- Skala rabarbern och spara skalet. Skiva rabarbern tunt, ca 1/2 cm breda skivor. Riv av det yttersta skalet av en halv citron. Koka upp socker, vatten, rabarberskal, jordgubbar samt citronzest. Sila och slå sockerlagen över den skivade rabarbern och låt svalna.
- Ta fram den kylda pannacottan och lägg på rabarberna, toppa gärna med lite rostade pistagenötter.
Mias dryckestips
Barlingbo bryggeri – Äppelcider med fläder
Alkoholfritt: Fentimans ginger beer
- Datum & tid
-
30 december 2020 00:00
Upptäck något nytt

Jazzhörnan – Britta Virves Trio
28 november 2025

Karlijn Langendijk – Percussive Guitar guitar
17 oktober 2025

Lunchkonsert – Marko Topchii
17 oktober 2025

Designmarknad på UKK
2 tillfällen

Uppsala Kammarorkester – Ravel 150 år
2 oktober 2025

Småstadslivs Julshow 2025
14 november 2025

Framtidsdagen 2025 – Den ljusnande framtid är vår!
2 tillfällen

Urban Johansson – Pedagogisk undervisning
17 oktober 2025

Dawit Yifru
27 oktober 2025

Stulen musik
24 oktober 2025

Festivalkväll på Katalin
16 oktober 2025

Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet
20 december 2025

The Legends – Reunion Tour
9 november 2025

Seniorfestival
1 oktober 2025

Teodor Wolgers
30 november 2025

Al Pitcher – Tid för skratt
3 oktober 2025

Lisa Nilsson – Uteblivna vi
19 oktober 2025

Banna Sona Band
24 oktober 2025

Ni hör vad jag tänker – Katrin Sundberg
8 november 2025

Prime Orchestra – Rock Sympho Show
15 mars 2026