Mat med UKK: Italiensk brödsallad – Panzanella
Panzanella är perfekt till sommarens luncher på stranden och middagar i kvällssolen. En fräsch och matig sallad som passar bra att ätas som den är, eller som tillbehör till vegetariskt, fisk, kött och kyckling.Italiensk brödsallad
4 portioner
1 stor eller 2 medelstora zucchini
6 st tomater
2 st rödlökar
1 dl oliver
½ dl kapris
Basilika efter smak
6 skivor valfritt bröd (gärna surdeg)
2 st citroner
För garnering
Ca 1/3 dl olivolja
Salt och peppar
Ca 50 g basilika
- Riv munsbitar av brödet och stek med lite olivolja i stekpanna tills de blir krispiga.
2. Dela zucchinin på mitten, stek halvorna på vardera sida i en stekpanna med lite olja på medelhög värme tills köttsidan nästan är lite svart. Låt svalna och skär ner i lagom stora bitar.
3. Skär tomaterna i lika stora bitar. Skala och dela rödlöken du på mitten och strimla sedan fint. Tag bort de grövsta stjälkarna från basilikan och strimla ner resten. Blanda de skurna grönsakerna, basilikan, brödet, oliverna och kaprisen tillsammans med juicen från citronerna och olivolja i en bunke, salta och peppra efter smak och låt sedan salladen stå och dra i ca 10 minuter innan servering.
Robins dryckestips
Uppsala Brygghus Czech Mate Pilsner
Alkoholfri: Kung Markatta Kombucha Fruktig Honeybush
- Datum & tid
-
30 december 2020 00:00
Upptäck något nytt

Best of Creedence and John Fogerty Tour

Jazzhörnan – Ellen Andersson

Romain Virgo & Mortimer • 26/4 Uppsala

Lördag: Vinprovningar – Uppsala Vin & Deli 2025

Virpi Pahkinen – Change

Orup Bara

La Cappella – Kvinnor ställer till en scen

Imagine Uppland 2025 – Deltävling 1

Uppsala Musikklasser – Mozarts Requiem

En kväll med Jöback

Måns Möller – Mitt perfekta liv 2025 (19.00)

Al Pitcher – Tid för skratt

Schyffert Forever

Uppsala Vin & Deli 2025

Andrew Strong performs The Commitments

Jazzhörnan – Keyon Harrold

Bright & Black

Je m’appelle Agneta

Linnékvintetten – Bach, Brass & Breakdance
