Mat med UKK: Italiensk brödsallad – Panzanella
Panzanella är perfekt till sommarens luncher på stranden och middagar i kvällssolen. En fräsch och matig sallad som passar bra att ätas som den är, eller som tillbehör till vegetariskt, fisk, kött och kyckling.Italiensk brödsallad
4 portioner
1 stor eller 2 medelstora zucchini
6 st tomater
2 st rödlökar
1 dl oliver
½ dl kapris
Basilika efter smak
6 skivor valfritt bröd (gärna surdeg)
2 st citroner
För garnering
Ca 1/3 dl olivolja
Salt och peppar
Ca 50 g basilika
- Riv munsbitar av brödet och stek med lite olivolja i stekpanna tills de blir krispiga.
2. Dela zucchinin på mitten, stek halvorna på vardera sida i en stekpanna med lite olja på medelhög värme tills köttsidan nästan är lite svart. Låt svalna och skär ner i lagom stora bitar.
3. Skär tomaterna i lika stora bitar. Skala och dela rödlöken du på mitten och strimla sedan fint. Tag bort de grövsta stjälkarna från basilikan och strimla ner resten. Blanda de skurna grönsakerna, basilikan, brödet, oliverna och kaprisen tillsammans med juicen från citronerna och olivolja i en bunke, salta och peppra efter smak och låt sedan salladen stå och dra i ca 10 minuter innan servering.
Robins dryckestips
Uppsala Brygghus Czech Mate Pilsner
Alkoholfri: Kung Markatta Kombucha Fruktig Honeybush
- Datum & tid
-
30 december 2020 00:00
Upptäck något nytt
Ni hör vad jag tänker – Katrin Sundberg
Uppsala Kammarorkester – Nordisk final
Anders Ekborg – En Stilla Jul
Jazzhörnan – Stockholm Voices
Alex & Sigge – Live 2026
I stort sett helt lika
Jimmy Carr – Laughs Funny
Det är samma åsna, bara med en ny sadel
Rock’N’Country Parade Uppsala
Min Leander
Upzala Terminus – Warhammer Tournament
Marika och klimakteriet
Elvis, Elvis, Elvis! 2026
Brynolf & Ljung – Stalker
LABERO – A Magic Night Scandinavian Tour 2026
Enkel, vacker, öm
Filip & Fredrik – Älskade vän!
Gästspel: Norrköpings Symfoniorkester
Poste Restante – Mästerverk