Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 15 september 2019
16:00
UKK - Sal B | Musik i Uppland

Metamorfoser – Uppsala Kammarsolister

Ensemblen förstärks med cellisten Marie Macleod och kontrabasisten Hakan Ehren, solocellist respektive stämledare i Kungliga Filharmonikerna.

Program
Richard Strauss: Metamorfoser
Arnold Schönberg: Verklärte Nacht

Känslostark musik med drivkraft och i ständig förvandling startar upp säsongen for Uppsala Kammarsolister. Strauss gripande och eftertänksamma Metamorfoser, en septett som kom till i slutskedet och i ruinerna av andra världskriget. På programmet står aven Schönbergs Verklärte Nacht. Schönberg lät sig inspireras av en dikt med samma namn av Richard Dehmel där mörk kärlekssorg förändras till ljus förlåtelse.

Ensemblen förstärks med cellisten Marie Macleod och kontrabasisten Hakan Ehren, solocellist respektive stämledare i Kungliga Filharmonikerna.

Uppsala Kammarsolister består av Klara Hellgren, violin, Bernt Lysell, violin, Ylva-Li Zilliacus, viola, Per Nyström, cello och Nils-Erik Sparf, violin. Repertoaren sträcker sig från barock till nutida musik och ensemblen hyllas ofta, inte minst internationellt, för sina fantasifulla och personliga tolkningar. Varje spelår utarbetar de omsorgsfullt en kammarmusikserie, ofta tillsammans med välkända gäster. En serie som Uppsalapubliken uppskattar och gärna återvänder till, år efter år. Serien dubbleras också på Konstakademien i Stockholm. Uppsala Kammarsolister är en av Musik i Upplands tre ensembler.

Alla fem musikerna utgör också stommen i Uppsala Kammarorkesters stråksektion.

Denna konsert är nr 1 av 6 i Musik i Upplands Kammarmusikserie.

Datum & tid

15 september 2019 16:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 215 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarsolister, Gäster: Marie Macleod, cello och Håkan Ehrén, kontrabas

Information