Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 25 september 2020
19:00
UKK - Restaurangen/Sal D
  • Musik
  • Övrigt

Musikalhörnan – Tema: Funny Girls – kvinnoroller

Landets mesta showmakare Hans Marklund guidar oss genom historien av roliga kvinnoroller. Kvällens hedersgäst är Nanne Grönvall. Ett pärlband av unga musikalartister tolkar kvällens tema med husbandet under ledning av kapellmästare Johan Mörk.

Samtal, videoklipp och berättelser från världens musikalscener varvas med sång, dans och spännande gäster. Kända och mindre kända – men alla med musikalens ädla konst som gemensam nämnare. I händelsernas centrum står regissören, konnässören och landets mesta showmakare – Hans Marklund!

Hans, berätta nu! Musikalhörnan – vad kan vi förvänta oss?

Varje kväll i Musikalhörnan kommer att bli speciell och ha ett tema beroende på vilken känd gäst vi har med oss. Jag älskar musikaler och undervisar t.o.m i Musikalhistoria så jag kan verkligen berätta för publiken så man får med sig historierna runt sångerna och handlingen och personliga erfarenheter. Det kommer att bli spännande med de övriga deltagarna som kommer att få sjunga en sång vardera tillsammans med vårt husband på plats. Jag tror många kommer att tappa hakan över hur mycket talang det finns hos dagens svenska musikalartister. Det blir gåshud, skratt och applåder och känslan av att man var där när just det där fantastiska hände.

Musikalhörnans husband består av Kapellmästare Johan Mörk samt Tobias Johansson, Anton Forsberg och Jonatan Lindh.

18.00 Dörrarna öppnas

19.00 Hans Marklund inleder och berättar om kvällens tema med roliga videoklipp omgivna av intressanta historier ur svensk musikalhistoria, tätt sammanflätad med Hans egen karriär.

Cirka 19.20 Kvällens gäst välkomnas upp på scenen och deltar i ett uppsluppet samtal med Hans Marklund.

Cirka 19.50 Paus

Cirka 20.10 Husbandet under kapellmästare Johan Mörk tar över rodret och ger oss en bukett av handplockade musikalartister som framför varsin låt på kvällens tema.

Cirka 21.00 Kvällen avslutas.

Föreställningen kommer att filmas för att senare läggas ut på www.ukk.se/play

Datum & tid

25 september 2020 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Orinarie 220 kr (inklusive serviceavgift)

Student: 170 kr (inklusive serviceavgift)

Musikens Hus Vänner: 170 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Hans Marklund, Nanne Grönvall, Kapellmästare Johan Mörk med husband

Information