Hoppa till huvudinnehållet
UKK - Restaurangen/Sal D

Musikperformance med Backa Carin Ivarsdotter

Backa Carin Ivarsdotter bjuder in publiken till ett unikt experimentellt musikframträdande, där hon kombinerar saxofon, melodica, texter och vokala inslag.

Som en del av Sommar på UKK kommer Backa Carin Ivarsdotter att framföra ett liveframträdande med nykomponerad musik där hon, på plats, spelar saxofon, melodica och adderar läsning av texter samt vokala inslag. Publiken kan förvänta sig en kväll fylld av överraskningar, då kanske till och med någon av hennes vänner dyker upp och bidrar med en trummaskin eller gitarr, vilket gör framträdandet helt improviserat. Det blir en upplevelse där inget är förutbestämt och där konstnärlig frihet står i fokus!

Om Backa Carin Ivarsdotter
Backa Carin Ivarsdotter, född och uppvuxen i Uppsala, är en mångsidig konstnär och musiker som har gjort avtryck både nationellt och internationellt. Utöver sitt konstnärskap är hon också en skicklig saxofonist, sångerska och producent, aktiv i flera framstående band, inklusive Hyrda knektar, DEWED, Färden och Sven Fredrik. Backa Carin trivs i gränslandet mellan olika konstformer och experimenterar ofta med att integrera performance, experimentell musik och film i sina utställningar.  Hon arrangerar även utställningar och musikfestivaler. För några år sedan organiserade hon en samlingsutställning på Salsta slott utanför Uppsala, där ett brett urval av konstnärer och musiker deltog.

Två set
18.00-19.00 och ca 20.00-21.00.

Missa inte Fire! Orchestra samma kväll
Monumental musik med episk ensemble i en ohelig allians av frijazz, rock och konstmusik, från det strängt komponerade till det vilt improviserade. Till evenemangssidan >

Datum & tid

8 juni 2024 18:00

8 juni 2024 20:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Fri entré med begränsat antal platser

Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Backa Carin Ivarsdotter

Information