Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 19 september 2019
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland

Poesi och saga – Uppsala Kammarorkester

Dirigenten Ville Matvejeff från Finland gästar Uppsala Kammarorkester för första gången.

Program
Maurice Ravel: Le Tombeau de Couperin
Claude Debussy: C’est l’Extase
Wolfgang Amadeus Mozart: Konsertaria
Franz Schreker: Der Geburtstag der Infantin

Dirigenten Ville Matvejeff från Finland gästar Uppsala Kammarorkester för första gången. Han tar oss in i poesins och sagans värld med bl a Debussys tonsättning av Paul Verlaines romantiska dikter. Den är skriven för sång och piano, här får vi höra den i arrangemang för orkester av Robin Holloway. Sjunger gör prisade och framgångsrika sopranen Ida Falk Winland.

Oscar Wildes, ”The Birthday of the Infanta” är en tragisk och hjärtslitande saga som står bakom tonsättaren Schrekers pantomim från 1908. Och mer dramatik får vi höra i Ravels vackra Le Tombeau de Couperin för orkester. Ravel skrev musiken som ett minnesmärke över vänner som gått bort i första världskriget och i musiken gör han också en tillbakablick till 1700-talet.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

Denna konsert är nr 2 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang

Datum & tid

19 september 2019 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 145-340 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Ville Matvejeff, dirigent, Solist: Ida Falk Winland, sopran

Information