Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 16 september 2023
10:00
Uppsala Konsert & Kongress - hela huset
  • Övrigt

Uppsala Pride 2023

Lördagen den 16/9 förvandlas UKK till Pride House i samband med Uppsala Pride. Alla är välkomna. Fri entré.

Välkommen hit, välkommen ut, välkommen hem!

Pride House på UKK blir en heldag  fylld med framträdanden, föreläsningar, workshops, utställningar, pyssel och mycket annat. Mingla, fika och lär känna alla de olika aktörer som medverkar!

Programpunkter (uppdateras löpande med tider och innehåll):


Sal B
10.00 | Öppningsceremoni • talare • musik • diskussioner • artister • mingel • Q&A.
Olika programpunkter från klockan 10–12 och 14–19.

Sal C
FIKA! Konstant kafferep hela dagen. En trygg plats där vi fikar, spelar spel eller diskuterar olika teman.

Sal D
Klädbytarstation (transmission) där dina kläder kan hitta ett nytt hem! Här hittar vi även Sverok som levererar en spelhörna med massa underhållning.

Foajé plan 3
18 olika utställare och föreningar ställer ut och presenterar sina verksamheter. RFSL har även sitt informationsbord här.

Prideparaden
13.00
| Årets Prideparad startar utanför UKK på Vaksala torg. Programmet fortsätter därefter på UKK.

Efterfest
20.00–01.00 | Efterfest på Clarion Hotel Gillet (Åldersgräns: 18+)
Få en stämpel av RFSL Uppsala på UKK för gratis inträde till Clarions efterfest.

Om Uppsala Pride

Uppsala Pride täcker ett brett spektrum av grupper och frågor. På grund av den rådande situationen ligger särskilt fokus detta år på asylsökande queera samt transpersoners rätt till vård. Utöver detta och hela HBQTIA+-spektrumet faller även frågor som sexuellt överförbara sjukdomar, psykisk hälsa, kvinnofrid och inkludering in under programmet.

Uppsala Pride är partipolitiskt politiskt och religiöst obundet, är gratis och utan vinstintresse och har ingen finansiering från den kommersiella sektorn. Alla aktörer som medverkar ska vara genuint inklusiva.

Tillgänglighet

UKKs tillgänglighetsbeskrivning finns här. Vi gör vårt bästa för att göra innehållet tillgängligt för personer med exempelvis syn- och hörselnedsättning eller olika slags neuropsykiatriska funktionsvariationer och tar gärna emot förslag på förbättringar.

Medverkan

Om du eller din organisation skulle passa in i programmet och vill medverka på något sätt, skicka ett mail till pride@uppsala.rfsl.se. Det finns utrymme för många olika typer av aktiviteter, allt från ett bord till filmvisning. Om du vill vara volontär under evenemanget, medverka i planeringen och marknadsföringen eller rekrytera medverkande och volontärer kan du också maila pride@uppsala.rfsl.se. Nämn gärna vilka sorts saker du skulle vilja göra. Det finns ett särskilt behov av personer för att hjälpa till och dirigera paraden.

Datum & tid

16 september 2023 10:00

Längd
Cirka 8 timmar
Biljettpris

Fri entré

Presenteras av
RFSL Uppsala i samarbete med Uppsala Konsert & Kongress, Studiefrämjandet och Clarion Hotel Gillet
Medverkande
RFSL

Information