Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 6 maj 2023
15:00
UKK - Sal D
  • Musik

Redhorn Jazzfest

Ett pärlband av livekonserter med inhemska och internationella jazzartister! På scen: Ida Sand, Lars Danielsson Liberetto, 4 Wheel Drive med Nisse Landgren och Jazzrausch Bigband.

Välkommen till en helt ny jazzfestival!  Tillsammans med initiativtagaren och festivalgeneralen Nils Landgren slår vi upp portarna till en heldag och kväll med fokus på improviserad musik i alla dess former och färger.

”Redhorn kommer att bjuda på en bred tolkning av jazz. Det finns jazz och improviserad musik för alla, man ska bara hitta rätt.”

Redhorn Jazzfest blir överraskande, coolt och generöst. Med hög kvalitet som röd tråd blir festivalen en mötesplats för musikintresserade, för musiker och lyssnare. Alla konserter äger rum i Sal D på UKK för att publiken ska få så mycket musik som möjligt.

Program


  • 15.00: Dörrarna och baren öppnar
  • 16.00: Restaurangen öppnar och serverar UKK:s kvällsmeny. Boka bord >
  • 16.00: Ida Sand (cirka 60 minuter)
  • 17.30: Lars Danielsson Liberetto (cirka 70 minuter)
  • 19.00: 4 Wheel Drive (cirka 60 minuter)
  • 20.00: Utdelning av Jazzaspen 2023
  • 20.30: Jazzrausch Bigband (cirka 90 minuter)
  • 22.30: Jamsession under ledning av Mattias Åström Trio
  • 00.00: UKK stänger

DJ Funky-Peter spelar jazzskivor från öppning och mellan konserterna under hela eftermiddagen och kvällen. Dessutom finns skivor med medverkande band och artister till försäljning.

Med reservation för ändringar.

Medverkande


Jazzrausch Bigband

Jazzrausch (som betyder jazzrus) Bigband är ett fullskaligt storband från München med sång, blås och rytmsektion. Det är ett ungt band som hittat ett helt eget uttryck i gränslandet mellan klubbmusik, traditionell jazz och improviserad musik. Deras hårdsvängande blandning av storband, techno och house är oemotståndlig och nu begår dom Skandinavienpremiär på UKK.
Jazzrausch Bigband >

Ida Sand

Hyllade sångerskan och pianisten Ida Sand rör sig sömlöst mellan jazz, blues, soul och gospel. På senaste skivan Do you hear me now? (2021) spelar hon egna låtar med ett eko från förebilder som Joni Mitchell och Paul Simon. Hennes pianospel är detaljrikt och delikat, hon sjunger med en röst som griper tag och har därtill ett mäktigt band med musiker från det absoluta toppskiktet!
Medverkande: Ida Sand, sång och keyboards, Ola Gustafsson, gitarr, Jesper Nordenström, orgel, Dan Berglund, bas, och Per Lindvall, trummor.
Ida Sand >

Lars Danielsson Liberetto

Basisten och kompositören Lars Danielsson gästar festivalen med sin internationella supergrupp Lars Danielsson Liberetto, en suveränt samspelt och starkt sammansvetsad kvartett stjärnmusiker. Gruppens musik bjuder på en rik palett med jazzen som grund, men också tongångar från europeisk folkmusik och konstmusik får ta plats i kompositioner och solospel av bästa märke.
Medverkande: Lars Danielsson, kontrabas och cello, John Parricelli, gitarr, Grégory Privat, piano, och Magnus Öström, trummor och slagverk.
Lars Danielsson >

4 Wheel Drive

Fyra europeiska tungviktare möts i en gemensam kärlek till starka popmelodier. Med jazzen som bränsle blir resultatet musik i full fart framåt. I täten finns Nils Landgrens själfulla sång och trombon, eskorterad av mästerliga medmusiker, alla lika viktiga delar i detta perfekta maskineri. På repertoaren står tidlösa klassiker av artister som Phil Collins och Sting blandat med originallåtar av bandmedlemmarna.
Medverkande: Nils Landgren, trombon och sång, Michael Wollny, piano, Lars Danielsson, bas och cello, och Wolfgang Haffner, trummor.
Om 4 Wheel Drive >

Övrigt program


Utdelning av Jazzaspen 2023

Priset Jazzaspen delas ut sedan 2021 till unga framstående improvisationsmusiker med anknytning till Uppsala och som är på väg att etablera sig på riksnivå. Bakom priset står Uppsala Jazzclub och Uppsala Musikverkstad. Tidigare mottagare av Jazzaspen är slagverkaren Oscar Johansson Werre (2021) och trombonisten Hannes Falk Junestav (2022), som båda började sin bana på Uppsala kulturskola för att sedan gå vidare via Kungliga Musikhögskolan till framgångsrika karriärer i Jazzsverige. Priset består av ett diplom och ett presentkort på 5 000 kr hos Uppsala Musikverkstad.

Jamsession

Kvällen avslutas med en jamsession med lokala jazzmusiker under ledning av Mattias Åström Trio – och vi hoppas också få se några europeiska stjärnor på scenen i ett mer intimt format!

Med reservation för ändringar.

Datum & tid

6 maj 2023 15:00

Längd
Cirka 9 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 595 kr
Student/ungdom: 445 kr
Uppsala Jazz Club: 445 kr
Musikens Hus Vänner: 445 kr

Övrigt
Biljetten ger tillträde till samtliga konserter under dagen. Åldersgräns 13 år.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress x Uppsala Jazz Club

Information