Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 6 maj 2023
15:00
UKK - Sal D
  • Musik

Redhorn Jazzfest

Ett pärlband av livekonserter med inhemska och internationella jazzartister! På scen: Jazzrausch Bigband, Lars Danielsson Liberetto, Ida Sand och 4WD med Nisse Landgren

Välkommen till en helt ny jazzfestival!  Tillsammans med initiativtagaren och festivalgeneralen Nils Landgren slår vi upp portarna till en heldag och kväll med fokus på improviserad musik i alla dess former och färger.

”Redhorn kommer att bjuda på en bred tolkning av jazz. Det finns jazz och improviserad musik för alla, man ska bara hitta rätt.”

Redhorn Jazzfest blir överraskande, coolt och generöst. Med hög kvalitet som röd tråd blir festivalen en mötesplats för musikintresserade, för musiker och lyssnare. Alla konserter äger rum i Sal D på UKK för att publiken ska få så mycket musik som möjligt.

Medverkande


Jazzrausch Bigband
Jazzrausch (som betyder jazzrus) är ett fullskaligt storband från München med sång, blås och rytmsektion. Det är ett ungt band som hittat ett helt eget uttryck i gränslandet mellan klubbmusik, traditionell jazz och improviserad musik. Deras hårdsvängande blandning av storband, techno och house är oemotståndlig och nu begår dom Skandinavienpremiär på UKK. 

Jazzrausch Bigband >

Ida Sand
Hyllade sångerskan och pianisten Ida Sand rör sig sömlöst mellan jazz, blues, soul och gospel. På senaste skivan Do you hear me now? (2021) spelar hon egna låtar med ett eko från förebilder som Joni Mitchell och Paul Simon. Hennes pianospel är detaljrikt och delikat, hon sjunger med en röst som griper tag och har därtill ett mäktigt band med musiker från det absoluta toppskiktet! 

Medverkande: Ida Sand, sång och keyboards, Ola Gustafsson, gitarr, Jesper Nordenström, orgel, Dan Berglund, bas, och Per Lindvall, trummor.
Ida Sand >

Lars Danielsson Liberetto
Basisten och kompositören Lars Danielsson gästar festivalen med sin internationella supergrupp Lars Danielsson Liberetto, en suveränt samspelt och starkt sammansvetsad kvartett stjärnmusiker. Gruppens musik bjuder på en rik palett med jazzen som grund, men också tongångar från europeisk folkmusik och konstmusik får ta plats i kompositioner och solospel av bästa märke. 

Medverkande: Lars Danielsson, kontrabas och cello, John Parricelli, gitarr, Grégory Privat, piano, och Magnus Öström, trummor och slagverk.
Lars Danielsson >

4 Wheel Drive
Fyra europeiska tungviktare möts i en gemensam kärlek till starka popmelodier. Med jazzen som bränsle blir resultatet musik i full fart framåt. I täten finns Nils Landgrens själfulla sång och trombon, eskorterad av mästerliga medmusiker, alla lika viktiga delar i detta perfekta maskineri. På repertoaren står tidlösa klassiker av artister som Phil Collins och Sting blandat med originallåtar av bandmedlemmarna.

Medverkande: Nils Landgren, trombon och sång, Michael Wollny, piano, Lars Danielsson, bas och cello, och Wolfgang Haffner, trummor.
Om 4 Wheel Drive >

Spelordning meddelas senare.

Med reservation för ändringar.

Datum & tid

6 maj 2023 15:00

Längd
Cirka 9 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 595 kr
Student/ungdom: 445 kr
Uppsala Jazz Club: 445 kr
Musikens Hus Vänner: 445 kr

Övrigt
Biljetten ger tillträde till samtliga konserter under dagen. Åldersgräns 13 år.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress x Uppsala Jazz Club

Information