Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 9 maj 2020
21:00
UKK - Restaurangen/Sal D

INSTÄLLT: Revolve Fiction: Kelly Jayne Jones – Multiple dimension initiates part III

Kelly Jayne Jones - Multiple dimension initiates part III som skulle ägt rum 9 maj 2020 ställs in.
”Detta är en pågående performance där jag bjuder in publiken att, tillsammans med mig, utforska den möjlighet till andra dimensioner som förutspåtts inom teoretisk fysik.” Föreställningen är en del av Revolve Fiction.

Multiple dimension initiates part III som skulle ägt rum 9 maj 2020 ställs in mot bakgrund av den senaste tidens utveckling kring coronavirus/covid-19.

ukk.se/covid-19/hittar du svar på de vanligaste frågorna.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Manchester-baserade konstnären Kelly Jayne Jones började sitt konstnärskap inom experimentell musik. Idag omfattar hennes verk bl.a. dans, soniska teckningar, skulpturer och film. Hon utforskar marginalerna av våra inre utrymmen och sociala  samexistens och intresserar sig för närvaro och performance som en plats för potentiell omvandling; mellan människor och inom gemenskaper.

Om festivalen
Den femte upplagan av Revolve Performance Art Days riktar fokus mot konstnärliga praktiker som utgår från, eller står i relation till, det fiktiva, det konstruerade och det mytiska.

Performancekonstens historiska relation till det autentiska skapar en spännvidd. Revolve fiction vill luckra upp och röra sig mellan dessa två tunga koncept. Konst som fiktivt “objekt” bryter in i världen, men är också en del av den.

Det uppdiktade smälts samman med det konkreta. I fantastiska och konstruerade situationer riktar performancekonsten ständigt ljuset mot närvaro, nuet och den levda kroppen. Den faktiska kroppen möter den fabulerande; i ett landskap av det som var och det som kan bli.

Årets festival låter oss möta internationella och nationella konstnärer som med olika metoder och från olika horisonter använder fiktiva verktyg för att kritiskt belysa vår komplexa värld, full av allt som finns och inte finns inom gemenskaper.

Datum & tid

9 maj 2020 21:00

Biljettpris

Fri entré.

Övrigt
Verket är en del av Revolve Fiction.
Arrangör
UKK, Uppsala konstmuseum, Uppsala Stadsteater & Köttinspektionen

Information