Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 9 maj 2020
20:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat

INSTÄLLT: Revolve Fiction: Transcendence

Transcendence som skulle ägt rum 9 maj 2020 ställs in.
I gränslandet mellan teknologi och performance utforskar det Londonbaserade performancekollektivet Kimatica det mänskliga medvetandet och dess begränsningar. Föreställningen är en del av Revolve Fiction.

Transcendence som skulle ägt rum 9 maj 2020 ställs in mot bakgrund av den senaste tidens utveckling kring coronavirus/covid-19.

ukk.se/covid-19/hittar du svar på de vanligaste frågorna.
____________________________________________________________________________

I gränslandet mellan teknologi och performance utforskar det Londonbaserade performancekollektivet Kimatica det mänskliga medvetandet och dess begränsningar.

Transcendence är ett unikt tvärvetenskapligt projekt som tack vare ett team av psykologer, tekniker, perfomancekonstnärer och audiovisuella formgivare tar sig an helt outforskad terräng för såväl vetenskap som performancekonst.

Inspirerade av det mänskliga medvetandets begränsningar och kraften i forntida andliga praktiker och ritualer tar Transcendence sin publik på en fängslande resa genom det undermedvetna med hjälp av ljus, ljud, bild, fysisk performance, sång, karaktärsdesign och kostym.

Om festivalen
Den femte upplagan av Revolve Performance Art Days riktar fokus mot konstnärliga praktiker som utgår från, eller står i relation till, det fiktiva, det konstruerade och det mytiska.

Performancekonstens historiska relation till det autentiska skapar en spännvidd. Revolve fiction vill luckra upp och röra sig mellan dessa två tunga koncept. Konst som fiktivt “objekt” bryter in i världen, men är också en del av den.

Det uppdiktade smälts samman med det konkreta. I fantastiska och konstruerade situationer riktar performancekonsten ständigt ljuset mot närvaro, nuet och den levda kroppen. Den faktiska kroppen möter den fabulerande; i ett landskap av det som var och det som kan bli.

Årets festival låter oss möta internationella och nationella konstnärer som med olika metoder och från olika horisonter använder fiktiva verktyg för att kritiskt belysa vår komplexa värld, full av allt som finns och inte finns inom gemenskaper.

Datum & tid

9 maj 2020 20:00

Längd
Cirka 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 100 kr (inklusive serviceavgift)
Student/ungdom/Musikens Hus Vänner: 80 kr (inklusive serviceavgift)
Föreställningen ingår också i festivalpasset.

Övrigt
Föreställningen är en del av Revolve Fiction.
Arrangör
UKK, Uppsala konstmuseum, Uppsala Stadsteater & Köttinspektionen

Information