Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 13 oktober 2019
13:00
UKK - Sal B - Sittande onumrerat
  • Musik

Ricardo Gallén

Med sitt innerligt intensiva spel och en sällsynt förmåga att ladda musiken med kraft och överraskande infallsvinklar har Ricardo Gallén länge tillhört det yppersta skiktet av klassiska gitarrister.

Ricardo Gallén är en efterfrågad artist världen över. Han framträder som solist, både ensam och tillsammans med orkester på scener som Royal Concertgebouw i Amsterdam, Auditorio Nacional de Música i Madrid, det stora Tjajkovskij-konserthuset i Moskva, Palau de la Música Catalana i Barcelona, Auer Hall vid Indiana University, Sibelius-Akademin i Helsingfors, bland andra. Det är med stor glädje vi hälsar honom tillbaka till Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Gallén är något av en specialist på Bach men har också många brittiska tonsättare på sin repertoar: som Walton, Berkeley, Scott och Britten. Han spelar också gärna musik av Leo Brouwer som hyllar den spanske gitarristen – ”bara genom att se på hans händer förstår man den oerhörda kreativitet och virtuosa förmåga han besitter”. Han har också samarbetat med en rad framstående dirigenter och musikprofiler, förutom nämnda Leo Brouwer även Maximiano Valdes, En Shao, Juan José Mena, Monica Huggett, Jordi Savall och legendariske Seirgiu Comisiona.

Ricardo Gallén började sina studier i staden Linares norr om Granada där han växte upp. Han är också utbildad vid Mozarteum i Salzburg. Han är sedan 2009 själv professor vid Franz Liszt-universitetet i Weimar, Tyskland, en av de yngsta professorerna någonsin vid den prestigeladdade institutionen.

Missa inte en av de senaste decenniernas mest framstående och intressanta klassiska gitarrister.

Han ger även flera masterclass under festivalen!

Datum & tid

13 oktober 2019 13:00

Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 315 kr inkl. serviceavgift

Ungdom: 255 kr inkl. serviceavgift

Konserten är en del av Uppsala Internationella Gitarrfestival. För att köpa festivalpass och få mer information, besök uppsalagitarrfestival.se.

Arrangör
Uppsala Internationella Gitarrfestival
Medverkande
Ricardo Gallén

Information