Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 9 maj 2020
19:00
UKK - Sal C - Sittande onumrerat
  • Konst
  • Musik

Revolve Fiction: Andreas Hiroui Larsson – Seduced by (a) last year

En föreställning i gränslandet mellan filosofi, konst och musik. Föreställningen är en del av Andreas Hiroui Larssons examensarbete vid Kungliga Musikhögskolans masterprogram i jazz. Föreställningen är också en del av Revolve Fiction.

I sitt examensarbete, Seduced by (a) last year, har Andreas Hiroui Larsson undersökt hur han kan göra en interdisciplinär musik av sin utbildningsbakgrund inom filosofi, konst och musik. Utifrån ett koncept från varje utbildningsområde har han tillsammans med en ensemble arbetat fram en interdisciplinär musik där filosofi, konst och musik spelar varandras roller och utför varandras syften. Samtidigt berättar musiken hans personliga historia.

Andreas Hiroui Larsson – cymbaler, röst och trummor
Johan Jutterström – högtalare, usb, röst och saxofon
Johanna Arve – högtalare, usb, projektor och röst

Bild: © Andreas Hiroui Larsson 2020

Om festivalen
Den femte upplagan av Revolve Performance Art Days riktar fokus mot konstnärliga praktiker som utgår från, eller står i relation till, det fiktiva, det konstruerade och det mytiska.

Performancekonstens historiska relation till det autentiska skapar en spännvidd. Revolve fiction vill luckra upp och röra sig mellan dessa två tunga koncept. Konst som fiktivt “objekt” bryter in i världen, men är också en del av den.

Det uppdiktade smälts samman med det konkreta. I fantastiska och konstruerade situationer riktar performancekonsten ständigt ljuset mot närvaro, nuet och den levda kroppen. Den faktiska kroppen möter den fabulerande; i ett landskap av det som var och det som kan bli.

Årets festival låter oss möta internationella och nationella konstnärer som med olika metoder och från olika horisonter använder fiktiva verktyg för att kritiskt belysa vår komplexa värld, full av allt som finns och inte finns inom gemenskaper.

Datum & tid

9 maj 2020 19:00

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Fri entré

Övrigt
Föreställningen är en del av Revolve Fiction
Arrangör
Uppsala stadsteater, Köttinspektionen dans, Uppsala konstmuseum och Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
Andreas Hiroui Larsson, Johan Jutterström, Johanna Arve

Information