Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 4 november 2022
19:30
UKK - Stora salen
  • Musik

SØS Gunver Ryberg

En nyfiken resa mellan nutida musik, tung industri och techno.

SØS Gunver Ryberg är en prisbelönt kompositör och liveartist känd för sin kompromisslösa intensitet, banbrytande och genreöverskridande musik. Senaste albumet ”WHYT 030 – The sun is new every day” fick flera nomineringar, bland annat till det prestigefyllda Nordiska rådets musikpris 2022.

Det finns en stark transformerande kraft i SØS Gunver Rybergs musik. Kraftfulla och sfäriska klanger som skapas med elektroniska instrument och ofta bearbetade fältinspelningar.

”Kärnan i mitt arbete är ett utforskande av tillvarons väsen. Musik är inte underhållning för mig, utan en nödvändighet. Vår tid och individens problem och komplexitet återspeglas i mina verk.”

Hon har spelat på festivaler och arenor som Berlin Philharmonie konserthus, DR konserthus, Berghain, Atonal Festival, Flow Festival men även på konstgallerier och museer och alternativa spelplatser som en underjordisk vattenreservoar, ett tunnelbanetåg, en swimmingpool, en övergiven kraftstation och ett gammalt industrifartyg för att nämna några.

Hon komponerar ofta i uppslukande format som flerkanalsverk, installationer, dans, performance, film, VR/AR. SØS Gunver Ryberg fick även en BAFTA-nominering och många priser för musiken till det mångfaldigt prisbelönta dataspelet ”INSIDE ”.

Konserten är en del av Otherworldly – se det fullständiga programmet här.

Datum & tid

4 november 2022 19:30

Längd
Cirka 1 timme
Biljettpris

Biljetter till Otherworldly säljs som 1-, 2- eller 3-dagarspass och kostar 400, 720 respektive 900 kr, med reducerat pris för Student/Ungdom och medlemmar i Musikens Hus Vänner. Biljetterna ger tillträde till samtliga programpunkter under respektive dag.

Övrigt
Åldersgräns 18 år.
Presenteras av
Uppsala Konsert & Kongress
Medverkande
SØS Gunver Ryberg

Information