Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 7 april 2022
19:00
UKK - Stora salen | Musik i Uppland
  • Musik

UKO Strauss oboekonsert

Venezuelansk-amerikanske dirigenten Ilyich Rivas återkommer till Uppsala och leder Uppsala kammarorkester i denna oboekonsert med solisten Jesper Harryson.

Strauss oboekonsert
Uppsala Kammarorkester

Dirigent: Ilyich Rivas
Solist: Jesper Harryson, oboe

Richard Strauss (1864-1949): Konsert för oboe och liten orkester i D-dur
Robert Schumann (1810-1856): Symfoni nr 4 i d-moll, op. 120

Det är med glädje som den venezuelansk-amerikansk dirigenten Ilyich Rivas återkommer till Uppsala, då det vid förra mötet med Kammarorkestern blev en succé. Denna gång med ett program med romantikens mästare, Robert Schumann. Det var med känsla och konstnärlig fantasi som Schumann skapade pianokonserter, sångcykler och kammarmusik. Han skrev fyra symfonier och publiken kommer att få höra den fjärde i d-moll från 1851.

En oboekonsert står också i programmet som Richard Strauss komponerade 1945, det kom att bli ett av de sista verk som Strauss komponerade. Det är ljus och underbar musik, med långdragna fraser som ställer höga krav på solisten. Och det är Jesper Harryson som tar sig an den utmaningen. Det är första gången som han gästar Uppsala Kammarorkester. Harryson är stämledare i Kungliga Filharmonikerna och framträder ofta som solist samt är en aktiv kammarmusiker. Han är även medlem i Stockholm Sinfonietta.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Sedan hösten 2019 är den engelsk-amerikanska dirigenten Rebecca Miller ny chefdirigent för Uppsala Kammarorkester. Utmärkande för Uppsala Kammarorkester är flexibilitet i olika stilar från tidig barock till samtida musik och en ädel orkesterklang med både värme och lyster. I orkestern ingår en rad fina solister som borgar för dess höga kvalité. Liksom Musik i Upplands övriga ensembler har Uppsala Kammarorkester sedan september 2007 sitt hem i Uppsala Konsert & Kongress. Mer information finns på: https://www.musikiuppland.se/vara-ensembler/uppsala-kammarorkester/

Datum & tid

7 april 2022 19:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Kategori A: 340 kr (inklusive serviceavgift)

Kategori B: 290kr (inklusive serviceavgift)

Kategori C: 145kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Musik i Uppland
Medverkande
Uppsala Kammarorkester, Dirigent: Ilyich Rivas, Solist: Jesper Harryson, oboe

Information