Hoppa till huvudinnehållet
Söndag 10 april 2022
15:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Vårkonsert med Orphei Drängar och UBS

Orphei Drängar och Uppsala Blåsarsymfoniker samarbetar för första gång och framför både gammalt och nytt under denna vårkonsert 2022.

Orphei Drängar och Uppsala Blåsarsymfoniker bjuder in till vårkonsert med ett spännande program!
Med ett samarbete som äger rum för första gången, ser vi fram emot att musicera tillsammans. Vi ser också fram emot att ge er i publiken en konstnärlig upplevelse med både igenkänning och nya musikaliska bekantskaper.

Orphei Drängar anses som en av världens främsta manskörer. Genom att alltid eftersträva högsta möjliga kvalitet, samarbeta med de bästa solisterna, dirigenterna och orkestrarna, och regelbundet beställa nyskriven musik vill OD gå i bräschen för manskörssångens utveckling i Sverige och världen.

Uppsala Blåsarsymfoniker är en av Sveriges främsta blåsorkestrar och har sedan starten i början på 2000-talet verkat inom den rika svenska blåsmusiktraditionen. Orkestern lägger stor vikt vid att framföra originalverk för blåsorkester med ett modernt sound men trivs minst lika bra inom den klassiska blåsmusikrepertoaren. Under de senaste åren har orkestern tävlat med stor framgång och har vunnit SM ett flertal gånger samt representerar Sverige i både EM och VM för blåsmusik.

Uppsala Blåsarsymfoniker och OD gör tillsammans ett uruppförande signerat den tidigare nämnde Philip Sparke till text av Edith Södergran. Sparke har med dikten Höstens sista blomma (i dess engelska översättning The last flower of autumn) skapat ett lyriskt och vackert musikstycke. Dessutom bjuds ni på ett par kända operakörer, där blåsorkesterns och körens klangliga prakt och storslagna uttryck står i fokus.

OD:s repertoar sträcker sig som brukligt vid vårkonserten från den romantiska musiken till 1900-talets portalstycken, och i tillägg ett knippe vårsånger för att hylla den annalkande vackra våren.

Vi hälsar er varmt välkomna till en musikaliskt innehållsrik vårkonsert!

Föreställningar:
2022-04-09 kl. 15.00, Berwaldhallen (Stockholm).
2022-04-10 kl. 15.00, Uppsala Konsert och Kongress (UKK).

Konserten genomförs med stöd av: Världsklass Uppsala, Uppsala Kommun, Musik i Uppland & Kulturens

Datum & tid

10 april 2022 15:00

Längd
Cirka 2 timmar
Biljettpris

Ordinarie: 375 kr (inklusive serviceavgift)

Student/ungdom:  300 kr (inklusive serviceavgift)

Begränsad sikt /komfort: 250 kr (inklusive serviceavgift)

Presenteras av
Orphei Drängar i samarbete med Uppsala Blåsarsymfoniker
Medverkande
Orphei Drängar, Uppsala Blåsarsymfoniker

Information