Hoppa till huvudinnehållet

Kontaktdagen slog rekord

Uppsalas juriststudenter mötte arbetsmarknaden på Kontaktdagen.

Kontaktdagen är en arbetsmarknadsmässa för juriststudenter vid Uppsala Universitet. Mässan, som arrangeras av Kontaktdagen AB, äger rum årligen – första gången 2006 och sedan 2011 på Uppsala Konsert & Kongress. Bland utställarna finns såväl myndigheter som företag och organisationer, och mässan erbjuder bl.a. kontaktsamtal mellan utställare och studenter, CV-fotografering och olika events som syftar till att stärka studenternas kontakter med arbetsmarknaden.

”Vi slog rekord i år med 102 utställare, och vi uppskattar att vi får cirka 800 besökare under mässan.” säger Gustav Ehrenborg, mässansvarig på Kontaktdagen.

”Öppet stilrent och enkelt.” Så beskriver Kontaktdagen UKK:s lokaler.

Stora mångsidiga ytor öppnar för kreativitet

”Kontaktdagen är ett otroligt spännande evenemang som ställer krav på oss inte minst vad gäller flexibilitet, och som verkligen visar vad våra lokaler kan användas till.” säger Lotta Ahlbin, projektledare på Uppsala Konsert & Kongress.

I Sal D på entréplan – Uppsala Konsert & Kongress mest mångfunktionella lokal – finns över 900 kvm utrymme för utställning. Salen går att dela av i tre sektioner vilket gör det möjligt att skapa flera ”rum i rummet.” Lokalen är flexibel och erbjuder nästintill obegränsade möjligheter. För mindre utställningar lämpar sig Sal B, Sal C och de olika foajéerna bäst, och sammanlagt finns ungefär 2000 kvadratmeter visningsyta i huset.

Hur skulle ni beskriva samarbetet med UKK?

”Vi planerar mässan i nära samarbete med projektledningen på UKK. Det är otroligt nyttigt för oss att kunna bolla olika problem och hitta lösningar tillsammans. Personalen på UKK är alltid kompetent och lösningsorienterat både i planeringsfasen och under själva mässan.” fortsätter Gustav Ehrenborg. ”Vi är jättenöjda och tycker att samarbetet har funkat riktigt bra, och vi kommer absolut tillbaka nästa år! ”

”Kontaktdagen är ett evenemang fyllt av energi, nätverkade och förväntan, och jag är glad och stolt över att man väljer UKK som mötesanläggning. I en allt mer digital värld visar Kontaktdagen hur viktigt det personliga mötet fortfarande är, och hur kreativa vi blir när vi möts och samtalar.” avslutar Gabriella Gullberg, chef för Möten & Event på Uppsala Konsert & Kongress.

Läs mer