Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Boquerones

En riktigt god tapas

Boquerones
4 portioner

16 st strömmingsfiléer
2 st citroner
1 msk salt
1 litet knippe persilja
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
2 dl olivolja

Såhär gör du:

  1. Dra skinnet av strömmingarna så det blir två filéer av en strömming.
  2. Gnid in med salt och pressa sedan över citronsaft så det täcker.
  3. Låt stå i kyl tills strömmingen är vit och har en fast konsistens.
  4. Kärna ur och finhacka chilin, finhacka vitlöken och persiljan.
  5. Blanda upp strömmingen med olivolja och allt det finhackade och smaka av med mer citron och salt om så behövs.
  6. Servera på crostini med t.ex. tapenade.

Jens dryckestips:
Linnaeus ekologisk lager, Uppsala Brygghus
uppsalabrygghus.se
systembolaget.se

Mikkeler Weird Weather, Non-alcoholic IPA
systembolaget.se

Fler recept från det spanska köket

  • Gazpacho

    Mat med UKK: Gazpacho

    En härligt svalkande Gazpacho är en perfekt förrätt i sommarsolen.