Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Burrata med sparris

En god förrätt med lyxkänsla, perfekt för sommarens festmåltider.

Burrata med sparris
Förrätt 4 portioner

2 st burrata
1 knippe sparris (ca 250g)
2 st persikor
½ dl rostade pistagenötter

För garnering
Honung
Olivolja
Salt och peppar

  1. Skär bort eller bryt av det grova längst ner på sparrisen. Stek sparrisen i olivolja och lite smör tills den är gyllenbrun men fortfarande krispig i mitten. Låt svalna och skär sedan ner ganska fint.
  2.  Kärna ur persikorna och stek på samma sätt som med sparrisen, låt svalna och skär sedan ner i lika stora bitar som sparrisen.
  3. Grovhacka pistagenötterna, blanda sedan dessa med persikan och sparrisen, smaka av med salt.
  4. Dela burratan på mitten så det blir en halva per portion och placera halvorna på varsin tallrik, ringla över lite honung, salta och peppra. Skeda sedan på sparris- och persikoröran och avsluta med att ringla över lite olivolja.

Robins dryckestips:
Chardonnay/Sauvignon Blanc ”Robert”, Länna bruk dryckeshandel (ev. har ”Robert” utgått ur leverantörens sortiment, vi rekommenderar då ”Jan-Erik” från samma leverantör)

Alkoholfritt
Weisbier, Die Bio Weisse, glutenfri

Fler italienare

  • Italiensk brödsallad

    Mat med UKK: Italiensk brödsallad – Panzanella

    Panzanella är perfekt till sommarens luncher på stranden och middagar i kvällssolen. En fräsch och matig sallad som passar bra att ätas som den är, eller som tillbehör till vegetariskt, [...]