Hoppa till huvudinnehållet

Mat med UKK: Vegansk Bookmaker toast

En lyxig och god klassiker i vegansk tappning.

Vegansk bookmakertoast
4 portioner

4 st portabellosvampar
1 st vitlöksklyfta
1 knippe timjan
8 skivor surdegslimpa eller annat bröd
1 st stor tomat eller 2 små
1 dl sojamjölk
4 dl rapsolja
1 msk riven pepparrot
1 msk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger

Gräslök till garnering
salt och peppar

Skiva portabellosvampen och lägg den i en marinad bestående av hackad vitlök, timjan, olja, salt och peppar.

Dijonkräm:
Mixa sojamjölk på hög effekt, till exempel med en stavmixer och tillsätt rapsoljan långsamt tills den har en majonnäsliknande konsistens. Smaka upp med pepparrot, dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och peppar.

Skiva tomat. Stek den marinerade svampen. Stek brödet i olja så att det blir krispigt. Bygg ihop din bookmaker, börja med dijonkrämen.

Tips på andra tillbehör:
Krispsallad
Veganost
Rödlök

Robins dryckestips:
Train Station Brewery Third Rail Brown Ale
Alkoholfritt: Gotlands bryggeri Easy Rider IPA

Mer vegansk mat

  • Kokospannacotta recept

    Mat med UKK: Vegansk Kokospannacotta

    Vegansk Kokospannacotta med inkokt rabarber.
  • Uppsalas grönaste brunch

    Uppsalas grönaste brunch!

    Lördagar 11.30-14.30. Helt vegetariskt, mycket veganskt och allt är jättegott!