Hoppa till huvudinnehållet
Lördag 8 oktober 2022
10:00
Sal B - Onumrerad ståplats
  • Barn
  • covidpass
  • Dans

Johanssons pelargoner och dans – Medelgympa

Svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner.

Vaccinationsbevis krävs fr.o.m. 1 december 2021. För personer som är 18 år och äldre krävs vaccinationsbevis med legitimationskontroll för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Läs mer om vad som gäller på ukk.se.
__
Medelgympa undersöker den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika typer av kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. Medelgympa är en scenkonsthändelse och ett gympapass, en reflektion och en aktion, en ritual och en meditation över kroppen och det kollektiva.

Medelgympa bygger på publikens medverkan genom lyssnande i hörlurar och följande av en performers rörelser. Kom ombytt!

Mer information om Johanssons Pelargoner och Dans:

Johanssons pelargoner och dans är en scenkonstgrupp som gillar det breda, snälla och intuitiva. De skapar scenkonst där publiken görs delaktig och där fokus ligger på den kroppsliga erfarenheten hos de som deltar. Deras arbete riktar sig oftast mot barn och unga och de har ett stort intresse för det pedagogiska mötet, oavsett målgrupp. Sedan 2009 håller de workshops, turnerar, föreläser och driver projekt. De som grundat och arbetar med Johanssons pelargoner och dans är danspedagoger, koreografer och dansare. Johanssons Pelargoner och Dans har rönt stor framgång med deras föreställning Koreografin som ges på 15 olika språk. De är utvalda till den nordiska dansplattformen Ice Hot som går av stapeln i februari 2022.

Datum & tid

8 oktober 2022 10:00

Längd
Cirka 45 minuter
Biljettpris

Ordinarie: 150 kr (inklusive serviceavgift)

Övrigt
Passar åldrar 13-18 år
Arrangör
Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Uppsala kommun
Medverkande
Koncept och koreografi: Anna Haglund, Annica Styrke och Karin Wiklund, Performer: Ellen Söderhult, Produktion: Johanssons pelargoner och dans, Med stöd av: Region Stockholm, Danscentrum Stockholm och Västmanlandsmusiken, Gästspelet genomförs i samarbete med Uppsala kommun.

Information