Hoppa till huvudinnehållet
Fredag 15 november 2019
19:00
UKK - Stora salen

Kören Afro – 20 år som Uppsalas svängigaste kör

En jubileumsshow med extra allt!

1999 tog Kören Afro tog sina första stapplande steg och hittade snart en plats i hjärtat hos Uppsalapubliken. Nu firar kören 20 år och vad passar då bättre än en storslagen jubileumsshow på Uppsala Konsert & Kongress!

Kören Afro består av 25 energifulla och begåvade sångare som med musikalisk fingertoppskänsla alltid ger publiken vad de vill ha. Kören har blivit ett naturligt inslag i Uppsalas kulturliv och har med sina återkommande underhållande föreställningar och shower fått en trogen publik i hemstaden. Det är få som går oberörda från en konsert med Kören Afro!

Körens hjärta ligger i de afro-amerikanska genrerna (soul, gospel och reggae), vilket också har givit namn åt kören. Barndomskamraterna Arvid Callin Nerdal och Peter Ekengren leder kören med samma passion och glöd nu som när den startades för 20 år sedan.

Till skillnad från många andra körer bygger Kören Afro på, och uppmuntrar, sångare med unika och särpräglade röster, vilket också är en förklaring till dess musikaliska dynamik. Sångarnas förmåga att dela med sig av sin energi och glädje till publiken gör varje uppträdande till en oförglömlig upplevelse! Som grädde på moset är kören känd för att samarbeta med väldigt duktiga musiker, som exempelvis det supersvängiga bandet Lounge Club.

Foto: Palli Kristmundsson

Datum & tid

15 november 2019 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter inklusive paus
Biljettpris

Ordinarie: 350 kr (inklusive serviceavgift)

Arrangör
Samarbete mellan Kören Afro och UKK
Medverkande
Kören Afro

Information