Hoppa till huvudinnehållet
Torsdag 16 januari 2025
19:00
UKK - Stora salen
  • Musik

Lords of the Sound

Oförglömlig upplevelse med den legendariska symfoniorkestern Lords of the Sound: Hans Zimmers bästa låtar i sagolik stämning!

Efter den stora framgången i Europa, från Tyskland till Italien, från Portugal till Bulgarien, är nu den legendariska symfoniorkestern Lords of the Sound äntligen på väg till Sverige med sin grandiosa show Hans Zimmers Musik.

Dune, Pirates of the Caribbean, Spindelmannen 2, Sherlock Holmes, Madagaskar, Interstellar, Da Vinci-koden, Pearl Harbor, Gladiator, Mission: Impossible, Inception, Call of Duty och många andra hits av legendariske Hans Zimmer spelas av berömda symfoniorkestern Lords of the Sound.

Hans Zimmer är en tysk filmmusikkompositör, vars framgång började med kultfilmen Rain Man. Hans minns, ”När jag höll på att komponera musiken till Rain Man tänkte jag, att jag skulle göra mitt bästa att inte dränka karaktärerna. Jag ville hålla mig borta från förgrunden. Raymond, som är huvudfiguren i filmen, har svårt att förstå var han befinner sig. Han ser en annorlunda värld, en värld som inte ser ut som vår. Varför inte skapa musik för en värld som endast finns i hans huvud?”

Musiken till Rain Man, för vilken Zimmer blev nominerad till en Oscar, blev ett riktigt genombrott i hans karriär. Hollywoods bästa regissörer längtade efter att jobba med honom. Hans musik blev så efterfrågad att det slutade med att han ofta komponerade musik till två eller tre filmer samtidigt. Walt Disney Pictures valde honom som kompositör till Lejonkungen, vilket resulterade i att Zimmer belönades med en Oscar, Golden Globe och Grammy. Sedan dess har Zimmer fått många prestigefulla priser och anses vara en av Hollywoods bästa filmmusikkompositörer. Det är sällan han inte är nominerad till en Oscar.

En spännande show med unika optiska och ljuseffekter, utmärkta ljud av ”Lords of the Sounds” instrument som spelar Hans Zimmers bästa låtar ger en oförglömlig upplevelse, en sagostämning genomsyrad av musikens skönhet. Alla blir berörda av orkesterns magiska spelningar, vilket många genom åren utsålda konserter redan bekräftat.

Datum & tid

16 januari 2025 19:00

Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter ink. paus
Biljettpris

Ordinarie: 725 kr (inklusive serviceavgifter)

Övrigt
Ingen åldergräns
Presenteras av
KIART Sverige
Medverkande
Lords of the Sound

Information